Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

no coz wlasnie sie zarejsetrowalem 3ds dostalem od Lucasa nie mialem z grafa 3d stycznosci nigdy wczesniej i robilem wszystko na intuicje (potem dostalem od lucsa jakas ksiazke o 3ds ale narazie mi sie czytac niechce...) chcialbym wam pokazac moj absoluynie pierwszy model ktory powstal w wyniku zabawy z opcjami (powtarzam jeszcze raz absolutnie nic niewiedzialem ani o grafie 3d ani 2d kiedy sie za to wzielem) i temat pracy przypadkiem pokryl sie z konkursem :D raczej mam pewna ostatnia lokate ale to ciekawy sposob na rozpoczecie \'kariery\' no chlopaki nie zalamojcie mnie troche slow otuchy :D z tego co slyszalem wyobrazalem sobie poczatki duzo gorzej :)

http:

• Odpowiedzi 29
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hihi, hmmmm to jest kwadrat i pol sfery :) Slowa otuchy??? ladny screenshot z viewport\'u :D, tylko chyba troche marnie skompresowany bvo cos mi sie dlugo wczytywal. Ale nie martw sie, moj 1 model byl chyba gorszy, bo robilem jakis samolocik z samych figur prymitywnych :). Greetz

Napisano

ee no fajne :)...moj pierwszy model to byl kwadrat na nim przytwierdzona sfera i 100 klatkowa animacja i to sie obracalo...raz w prawo raz w lewo :)...ale numer byl taki ze 2 tygodnie dochodzlem jak to zrobic zeby mozna to bylo ogladac jako avik albo jeszcze cos...slowem 2 tygodnie szukalem Rendera :D:D...nie mialem neta wiec nie moglem zasiegnac rady :(...nie mialem ksiazki wiec wszystko na czuja :)

Napisano

nie no model spoko :) moze tez cos takiego zrobie: caly swiat z prostych figur, same boxy i takie tam, duzo jakis szczegolikow i moze da sie jakis klimacik zczaic :)

cos w stylu utopijnej pixeliozy:)

a tak poza tym to dobre poczatki. zycze sukcesow

Napisano

Aha, co do alcora i tak do ogółu, jest taki konkurs na stworzenie scenki z samych boxów :) może by ktoś sie załapał? tam na stronie pana adka jest coś o tym, czy raczej było, w archiwum trzeba poszukać....

Napisano

Ludziska, wy to sie wogóle nie znacie na sztuce!!!!!!!!!!!!!!!! Ta pracka to arcydzieło sztuki. Pamiętacie ze szkoły, że Picasso też tworzył z prostych figur?????????????? Teraz podziwiacie jego pracki w galeriach z wytrzeszczonymi gałami(może nie wszyscy!!). Tenchłopak powinien zdobyć I miejsce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P

Napisano

ja sie nie kluce ty tu dluzej to lepiej znasz jego mozliwosc umyslowe :D

a tak dla odmiany na temat troche sie nauczylem przez łikend :D wiem co to splajn(czy jak to bylo :P) i odkrylem rendera :) poawilem sie moim czolgiem oto wynik:

Napisano

Jedna uwaga :) Nie dawaj tak bardzo szerokokątnych kamer... może to wygląda całkiem całkiem ale to sie wydaje tak napoczątku... gdy nabierzesz troche doświadczenia uznasz że to najgorsze ustawienia dla kamery... tylko w nie których przypadkach dobre...

Napisano
Originally posted by SCORPI

Jedna uwaga :) Nie dawaj tak bardzo szerokokątnych kamer... może to wygląda całkiem całkiem ale to sie wydaje tak napoczątku... gdy nabierzesz troche doświadczenia uznasz że to najgorsze ustawienia dla kamery... tylko w nie których przypadkach dobre...

wypowiedz Lucasa

Lucas (6-01-2003 21:04)

fajne ujecie

ogolnie ujecia zajebiste ci wychodza

Dżujon (6-01-2003 21:04)

wiem bo ja mam talent :D

ta lufa fajnie do gory wystaje :)

dobra teraz sie przyznawac ktory sie ze mnie smieje/nie zna sie na ujeciach ? :D

i to bedzie juz chyba ostatnia odslona czolgu wymyslilem go jako cos maxymalnie uproszczonego zeby latwo bylo zrobic i nieiwem co tu dodac chyba zabiore sie do czegos nowego a moze poczytam i nareszcie dowiem sie co to sa te NURBS\'y o ktorych tyle jest w tej ksiazce z poradnikami...

Napisano

Greetings!

Nieee nooo.... chlopie zainspirowales mmnie do dzialania. Tak na dobra sprawe to ja jeszcze nic powaznego nie wymodelowalem w Maxsiu, tylko teraz slecze nad moja pieprzona animacja. Powiedzialem sobie, ze zanim nie skoncze animacji to nie zrobie nic innego... i teraz tak mi sie to wlecze, ale przypomniales mi (dzieki Bogu), ze trza sie zaabrac do roboty.

Oby tak dalej, coraz lepiej Ci idzie... grunt to miec dobrego nauczyciela (I-Net, ewentualnie Lucas:D)

A co do czoolgu, moglbys poexperymentowac troche z lufa, no i wieza (chyba tak sie to nazywa) troche jakas taka chudawa...

Pozdrawiam

Gith

Napisano

lufa musi byc dopasowana do wiezy a wieza niemoze byc wieksza jesli chce zeby sie mogla obracac ba ma tam malo miejsca jakbym postawil gasiennice tam gdzie byc powinny to ta praca wogule juz by stracila powiazanie z pierwowzorem a to w koncu moj 1 model i mam do neigo sentyment :) wlasciwie to mial byc taki przyszlosciowy samochod jaki widzialem na jakims filmie ale mi niewyszedl :D a pododaniu lufy zacza niezle wygladac? :D

Napisano

ta wiem .... i te wystajace rurki jak to latwo zniszczyc na polu walki! a u mnie nie ma czego uszodzic! pozatym to jest beznadziejny czolg :P wyglada jak poduszkowiec czyli kompletnie niewyszedl ale nie ma co chlopaka krytykowac moze kiedys mnie dogoni wierze w niego :D

Napisano

Jeśli to nazywacie sztuką to ja jestem kurą!!! domową!!!! Moja praprapraprababcia robi ładniejesze czołgi niż to twoje ****** ty ****

********** cmoknji mnie w dupe z taka sztuką a po drugie sexi low polygon!!!!!!

Moje boxy są przy tym wyjebiste!Nawet w low polygon!!!!!!!Kiss my ass!!!!

HUJU

Napisano

Hej Kur....a, skoro tak wybrzydzasz i chwalisz się, że twoje prace są zajebiste i w ogóle to czemu ich nie pokażesz, będziemy mieli niezłą zlewę:).

A poza tym:

1. Dżujon pracuje w 3ds od jakiegoś miesiąca.

2. Nie znasz się na żartach, arcydzieło to to nie jest :).

3. Ale i tak uważam, że jak na początkującego, to praca jest dobra i mi się bardzo podoba.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności