Napisano 27 Listopad 200915 l witam mam pytania za pomoca jakich swiateł i jakich efektów robic nocne rendery w mental ray??Czy mogłby mi ktos to wytłumaczyc??
Napisano 27 Listopad 200915 l Autor chodzi mi o oswietlenie np budynku sztucznym swiatlem, za pomaca lamp,halogoenow itp
Napisano 27 Listopad 200915 l budynek widoczny z daleka? zazwyczaj wystarcza wstawienie swiecacego materialu do srodka, a jak nie wystarcza wtedy wstawia sie pare lampek z dobrze dobranymi zakresami zeby nie zaswiecily za daleko
Napisano 27 Listopad 200915 l Nocne rendery robi się tak ja dzienne, mental ray to render fizyczny wiec wystarczy kopiować naturę, jeśli budynek będzie oświetlany halogenami to wystarczy ze w scenie ustawisz światła działające jak halogen, chociażby z photometric lights, nie ma tu jakiejś filozofii, ustaw w sobie światło enviromentu jako ciemny, zdesaturawany granat i dodawaj oświetlenie zewnętrzne, niema uniwersalnej metody, testuj, próbuj itd.
Napisano 27 Listopad 200915 l ... dokładnie tak, dodam poprostu żebyś używał fotometrycznych źródeł światła + Daylight