Tomaszek16 Napisano 28 Listopad 2009 Share Napisano 28 Listopad 2009 (edytowane) W wolnych chwilach modeluje sobie kuchnię. Powiem tak że to nie jest takie łatwe, ale powoli idzie. Jeszcze nigdy nie modelowałem kuchni także tym bardziej mi jest trudniej. Dodam jeszcze ,ze: Blender;YAFARAY Edytowane 27 Grudzień 2009 przez Tomaszek16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 28 Listopad 2009 Share Napisano 28 Listopad 2009 o matko blender atakuje, epidemia!!, ludzie chowajcie się po domach, bo się zarazicie. xD a tak serio to fajnie że najpierw zaczynasz od modelowanie, a nie jak "inni", ustawiają kilka boxów, ustawiają światło, i dają do galerii. co do pracki, to zapowiada się fajnie, masz może jakieś refelki, czy lecisz z głowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek16 Napisano 29 Listopad 2009 Autor Share Napisano 29 Listopad 2009 Przepraszam bardzo ale blendera uzywam od 3 lat także to nie kwestia mody tylko przezwyczajenia. No właśnie lecę z referki i chyba będę musial to trochę przerobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 Modelowanie kuchni jest łatwe. Blender nie atakuje, jest popularny od jakichś sześciu lat. Kto to są ci "inni", którzy zamieszczają w galerii kilka boxów. Większość właśnie zaczyna od modelingu co jest zresztą średnim pomysłem. Dobrze jest ustawić kilka boxów i sfer i dać oświetlenie żeby ustalić proporcje i aranżację plus kolory, a potem dopiero modeling. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek16 Napisano 1 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2009 (edytowane) Lecimy dalej, dodałem pare rzeczy między innymi nóż chochlę, deskę do krojenia, płyn do mycia naczyń itd. Mam już pewną koncepcję na wystrój kuchni tylko ciekawe czy będzie to pasowało. Od szafek póki co chcę odpocząć a chcę się zająć jadalnią. Edytowane 2 Grudzień 2009 przez Tomaszek16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Hewusz Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 Fajna kuchnia, przydała by mi się taka :) sporo detali, troszkę za duże słońce przez okno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 o matko blender atakuje, epidemia!!, ludzie chowajcie się po domach, bo się zarazicie. xD Tomaszek16, dla świętego spokoju postaw na gazie maxowy czajniczek. Wydawało mi się, że drzwiczki do szafeczek przy tej części ze zlewem powinny być po przeciwnej stronie - zmywając można je otworzyć, żeby np. wyrzucić jakieś odpadki. A może są po obydwu stronach? Niemniej jednak - wygląda nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 czajniczek nie jest maxowy. czajniczek wyprzedza wszystko. nawet 3dsa :P a co do pracy to bardzo przyzwoite modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek16 Napisano 27 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2009 po dłuuuugiej przerwie wrzucam UP. Ogólnie rzecz biorąc projekt miał iść do kosza, ale pomyśłałem ze dorobię do kuchni jeszcze salon i może będzie jakoś wyglądało. Soft się zmienił: Blender, 3d max, V-ray Chciałbym się zapytać o jedno rzecz w jakis sposób zlikwidować takie czarne plamy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolwik Napisano 27 Grudzień 2009 Share Napisano 27 Grudzień 2009 mysle ze jak powiekszysz samplowanie w vray'u to bedzie ok. mam wrazenie ze lampa nad stolem troszeczke lewituje i szmatka na piekarniku wydaje sie z miekiego plastiku ;) powodzonka pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi