Nimrod Napisano 17 Kwiecień 2004 Napisano 17 Kwiecień 2004 Jak wiadomo, już niedługo ma się pojawić Złota Galeria serwisu Max3d.pl w związku z tym mam kilka pytań: 1. Czy będzie to część forum czy może strony www.max3d.pl? 2. Kto będzie decydował o tym, jakie prace znajdą się w Złotej Galerii? 3. Czy do Złotej Galerii trafią także starsze prace z forum, które prezentują odpowiedni poziom? 4. Kiedy możemy się spodziewać Złotej Galerii? :) Z góry dzięki za odpowiedź.
adek Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 To prawda. Odpowiadam na pytania. Złota Galeria będzie na stronie Max3D.pl ,ale będzie związana z forum. Po prostu najlepsze prace z całego serwisu oraz forum będą tam wyróżniane. Opracowałem już prawie do końca engine ZG (Złotej Galerii). Teraz wybieraliśmy prace które się w niej znajdą. Od razu mówie ,że prace które się tam znajdą to naprawdę perełki. Przewiduje ,że gdy ZG wystartuje zamieścimy w niej ok. 6 prac 3D oraz 4 z 2D. Może to troszkę przypominać CGChoice z CGTalk ,ale nie do końca. Stawiamy poprzeczkę troszkę wyżej. Pracki bardzo dobre i dobre wyróżniane są u nas w nowinkach obrazkowych na głownej przecież :) Wybraliśmy kilka starszych prac. Myślimy ,że jeśli co miesiąc do tej galerii trafią 2 prace to będzie to naprawde niezły wynik. Kto będzie decydował o tym która praca się tam znajdzie? Będzie selekcja prac które pokazały się na forum w przeciągu jakieś okresu.Te prace trafią pod głosowanie podobne do bitwy - także chcemy zachęcić Was do zamieszczania prac na forum. Jury myśle będzie podobne do tego z bitwy. Kiedy pojawi się ZG jeszcze dokładnie nie wiadomo ,ale ... niedługo. Dokładnego dnia nie potrafie podać. Mały tuning jeszcze jest potrzebny jeśli chodzi o jej wygląd. I jeśli chcecie możecie nam podpowiedzieć jakie prace zamieszczone tutaj czy na max3d zaparły Wam dech w piersiach. Prace więcej niż bardzo dobre. Chodzi o takie prace jak np. praca Batou (Ford Mustang) czy praca Dziadka Stal\'a - prace z klimatem, swietnie wykonane!
Falcrum Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Hehe...to już wiadomo, które prace będą pierwsze w Złotej Galeri :D Pozdr
sikham Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 przy takiej poprzeczcie to po roku bedzie może 10 prac :)
Batou Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Sikham Ty nie narzekaj tylko zabieraj się za swojego Nissana :). Poziom naszej złotej galerii jest do osiągnięcia dla sporej części użytkowników forum. Trzeba tylko wziąć się solidnie do pracy. Wystarczy mieć pomysł, trochę wiedzy i cierpliwość. Moje umiejętności nie są powalające (przykład : moja galeria oraz mój ostatni rozpoczęty wip). Na pewno jest wielu użytkowników max3d którzy lepiej ode mnie modelują, renderują, oświetlają. Ale wystarczy jedynie przysiąść, przyłożyć się i można zrealizować swój pomysł. Jak widać te kilka miesięcy nie poszło na marne. ... a uwierzcie... satysfakcja jest ogromna :).
adek Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 sikham: bez przesady! Patrząc na przykład po poziomie bitwy taki poziom jest spokojnie do osiągnięcia! Praca nie musi mieć milion polygonów. Czasem nawet prosty obiekt moze zostac tak przedstawiony ,ze bedzie wzbudzal wiecej milych odczuc niz scena z milionami polygonow.
Nimrod Napisano 21 Kwiecień 2004 Autor Napisano 21 Kwiecień 2004 Nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie. Czy brace z bitew tych wcześniejszych też trafią do złotej galerii?
Pionier Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 napisał Falcrum Hehe...to już wiadomo, które prace będą pierwsze w Złotej Galeri :D Pozdr No ja jak na razie to znam jedna: Batou i jego mustang :). Na razie nie przypominam sobie innych prac. Pozdrawiam
sikham Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 napisał Adek Od razu mówie ,że prace które się tam znajdą to naprawdę perełki. Przewiduje ,że gdy ZG wystartuje zamieścimy w niej ok. 6 prac 3D oraz 4 z 2D. Może to troszkę przypominać CGChoice z CGTalk ,ale nie do końca. Stawiamy poprzeczkę troszkę wyżej. Myślimy ,że jeśli co miesiąc do tej galerii trafią 2 prace to będzie to naprawde niezły wynik. stąd właśnie wyciągnęłem daleko idące wnioski
adek Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 No dobrze, ale tych prac zapewne bedzie wiecej ;)
sikham Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 też mam taką nadzieje :) ale na Cgtalk wybrano z 13636 tylko 503 prace :) a jak tu poprzeczka ma być wyżej :P huhu
adek Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 zauważ jednak co się dzieje ostatnio na CGTalk :/ Poziom wyróżnień spadł i to bardzo ... o ten fakt mi chodzilo ...
sikham Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 to też prawda :/ aha popieram to że oceniać bedzie pożądna \"komisja\" można wtedy liczyć na dobrą ocene prac :)
darkelf Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 noo chyba ze komisja bedzie porzadna, to jeszcze lepiej.
adek Napisano 15 Maj 2004 Napisano 15 Maj 2004 Prosze o jeszcze troche cierpliwosci. Trwaja juz beta-testy ;)
adek Napisano 15 Maj 2004 Napisano 15 Maj 2004 Galeria tak jak kiedys bylo juz ustalane w jednym watku wystartuje juz w jezyku angielskim (niech osoby nie znajace ang. sie nie martwia - glownie to tlumaczenia takich hasel jak autor, tytul, dodaj komentarz ...). Jej zadaniem bedzie promocja polskiego światka CG. Zdradze rowniez liczbe prac z jaka wystartuje: 17.
Marcin Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 ey Adki ... to nie czas zeby jakas nowa prace do Gold Gallery wstawić ? mialo byc okolo 2 na miesiąc ...
adek Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 zgadza sie ale najpierw wypuscmy bitwe 3D. Jest juz jeden pewniak do ZG. Pamietajcie ze mozecie zglaszac propozycje ZG z forum. Zawsze mozemy cos przeoczyc :)
Rekomendowane odpowiedzi