Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

próbuję stworzyć samochód ale mi nie wychodzi zamieszczam zdjęcie:

car.jpgcar2.jpg

sss.jpg

to miał być fiat 500

na samochód nałożona jest tekstura lakier samochodowy

to jest mój pierwszy projekt

?action=view&current=car.jpg

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Rzeczywiście nie wychodzi, może przerób jakieś tutoriale?

Napisano

Jakiej dokładnie pomocy się spodziewasz? Bo nie postawiłeś konkretnego pytania, jedynie opowiedziałeś o swoim modelu.

Ma ktoś wymodelować za ciebie, czy wystarczy ci dać linka do google jak fiat 500 powinien wyglądać?

Napisano

jak narazie z twojego posta (jak i tematu) wynika ze masz problem z wyrazaniem sie tak zeby inni cie rozumieli. Tak jak Ania mowi, napisz czego ci trzeba.

Napisano

Wydaje mi sie że irda chce zeby poprawic błedy w modelu?

Napisano

Jako ze nowy to sie podczepię.

Potrzebuje zaznaczyć tak samo polygony jak na tym filmiku za pomocą funkcji grow w edditable poly.

http://www.b2-net.com/images/stories/hp_medvedje_brdo/tutorial/3part_textures_demo/3part_textures_demo.htm

Mój problem polega na tym, ze zaznacza mi cala drogę [bo to droga ;)], a nie tj na filmiku tylko te większe polygony. Jest na to sposób?

Używam maxa 2009, a nie jak autor tutka ósemki.

Pozdro

Napisano

lakimakromedia: nie podczepiaj się tylko załóż nowy wątek. jakby każdy miał się podczepiać to na tym forum istniał by jeden gigantyczny wątek z "podczepiaczami".

Napisano
  • Autor

próbowałem ale mi nić nie wychodzi jak by ktoś zrobił video tutka to był bym bardzo wdzięczny

Napisano

videotutków o robieniu samochodów jest kilka - poszperaj w googlach.

mam wątpliwości, że ktoś zrobi dla Ciebie videotutorial na konkretnym modelu ;)

googli googli googli

próbowałem ale mi nić nie wychodzi...

Próbuj dalej!

Napisano
  • Autor

a mam małą prośbę zrobił by ktoś mi blueprinty jakiegoś samochodu byle jakiego np. bmw m3

prosił bym by ustawić je w maxie bo ja wcale nie wiem jak dobrze zeskalować

Edytowane przez irda

Napisano

Kolego. Wpisz w google blueprints. Wejdź na pierwszą stronę, która się pojawi; zarejestruj się i korzystaj z blueprinsts'ow ile wlezie. Jest tam też dokładny tutorial jak sobie z nimi poradzić.

Rada: nie proś żeby ktoś cokolwiek robił za Ciebie bo na pewno nikt taki się nie znajdzie. Lepiej rób sam i zadawaj konkretne pytania kiedy masz kłopot.

Powodzenia

EDIT: poza tym, jeśli planujesz uczyć się robienia auta to przerób jakiś tutorial - do tego lepiej robić dokładnie ten sam samochód, który jest w tutorialu. Wydaje mi się, że musiałbyś być geniuszem żeby wykonać samodzielnie jakieś auto - jako swój pierwszy projekt 3d. dobry tutorial jest na youtube - audi a3 jesli dobrze pamiętam.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności