veti Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Witam. Mimo, iż nie skończyłem jeszcze poprzedniego projektu, to rozpocząłem już nowy. Po prostu straciłem trochę zapał do pracy i czekając na jego powrót wziąłem się za coś takiego. Jeśli komuś nie będzie się coś zgadzać z oryginałem, to uprzedzam, iż istnieje co najmniej 9 wersji tego pojazdu. Dodatkowo w obrębie jednej wersji pojazdy się różnią dzięki tym "krążkom" na pancerzu, na których można montować dodatkowe wyposażenie (sprytne rozwiązanie) Software to: Blender + Yaf(a)ray Wszelkie uwagi mile widziane.
dac77 Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Ja nie ma jeszcze tekstur to można było spokojnie w Blenderze wyrenderować. Ogólnie fajny model, a o jakości zadecydują materiały i tekstury.
profkaufman Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Bieżnik na kołach po lewej stronie pojazdu prosi się o odwrócenie we właściwą stronę.
veti Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Napisano 10 Styczeń 2010 Trochę do przodu. Jeszcze dużo pracy przede mną.
profkaufman Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 Pisząc o lewej stronie pojazdu miałem na myśli realną lewą stronę a nie lewą stronę renderu. Z takim ustawieniem bieżnika koła nie będą odprowadzały błota i wody na boki. Wszystko będzie waliło pod spód oponki. Tu masz schemat odprowadzania wody przez rowki bieżnika. (to tak na przyszłość) Niby pierdoła, ale jak komuś zależy na realizmie to trzeba mieć oko na wszystko.
veti Napisano 12 Styczeń 2010 Autor Napisano 12 Styczeń 2010 Pisząc o lewej stronie pojazdu miałem na myśli realną lewą stronę a nie lewą stronę renderu. Z takim ustawieniem bieżnika koła nie będą odprowadzały błota i wody na boki. Wszystko będzie waliło pod spód oponki. Tu masz schemat odprowadzania wody przez rowki bieżnika. (to tak na przyszłość) Niby pierdoła, ale jak komuś zależy na realizmie to trzeba mieć oko na wszystko. Faktycznie masz racje. Już to poprawiłem. Dzięki za wytknięcie błędu.
Rekomendowane odpowiedzi