Nata Napisano 21 Luty 2010 Autor Napisano 21 Luty 2010 (edytowane) ( edit ) yyy co to za zjdęcie? Góra lodowa? Usuwam... Edytowane 28 Marzec 2011 przez Nata
ICE Napisano 21 Luty 2010 Napisano 21 Luty 2010 W tym roku masz zamiar sie starac? Jesli tak, to musisz zdecydowanie wiecej cwiczyc, ja tez mam zamiar sprobowac na grafike i dziubie statnio weglem wieksze formaty, tobie tez polecam.
Nata Napisano 22 Luty 2010 Autor Napisano 22 Luty 2010 W nastepnym roku bede sie starac, jeszcze jestem w 2klasie liceum a Tobie zycze powodzenia, chociaz Twoje teczka jest bardzo fajna i nie bedziesz mial wiekszych problemow z tym zeby sie dostac tak sadze zaraz sie biore do pracy napewno
Gość piofoks Napisano 22 Luty 2010 Napisano 22 Luty 2010 Jakie moge robić cwiczenia na grafike na asp? Dużo szybkich szkiców postaci z natury i szkice otoczenia ( cienko pisem , żel penem ) . Myślę ze warto też się pobawić i porobić prace technikami np. Monotypi i Linorytu ( wygodne i łatwe do zrobienia w domu ) ja bym szedł w ta stronę :) pozdrawiam
ICE Napisano 22 Luty 2010 Napisano 22 Luty 2010 (edytowane) coraz fajniej, ale musisz zwalczyc ta chaotyczna kreske. Kup sobie taka fajna kiazke ucz sie rysunku od polskich mistrzow, napewno da ci punkt odniesienia. Edytowane 22 Luty 2010 przez ICE
Coyote Napisano 22 Luty 2010 Napisano 22 Luty 2010 ucz sie od polski rysunku rysunku czy malowania? bo gościa od malowanej książki kojarzę i jest lepszym grafikiem(warsztatowym) niż malarzem :D
ICE Napisano 22 Luty 2010 Napisano 22 Luty 2010 http://www.empik.com/nauka-rysunku-ucz-sie-od-polskich-mistrzow-ksiazka,2926229,p
Nata Napisano 26 Luty 2010 Autor Napisano 26 Luty 2010 (edytowane) Jest to taki pierwszy speedzik moj na kompie. Nigdy sie tym nei zajmowalam ale prace z max 3d mnie zainspirowaly i chce zaczac z tym przygode :) licze na jakies rady odnosnie kolorow czy uzywania narzedzi, czegokolwiek bo nie znam jeszcze photoshopa i wszystko co powiecie bedzie bardzo cenne a zdaje soie psrawe ze ten rysuneczek jest baardzo amatorski takze lcize na jakies rady. Dziekuje :) Ah no i myszka bylo to robione I taka sobie kobieta: Edytowane 26 Luty 2010 przez Nata
Coyote Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 jakiejś straszniej tragedii nie ma ale według mnie nie ma sensu babrać myszką... lepiej w tym samym czasie szkicować szybciej i więcej się uczysz :)
Thx Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 jak na asp to pracę na fotkach ...odradzam. Zrozumcie ,że praca na refkach jest odtwórczym, bezpiecznym, podążaniem za gotowym. Popowy świat oczywiście ma to gdzieś..i ma rację, ponieważ to jest handel. mami się młodych ludzi ich indywidualizmem, niepowtarzalnością etc.
emmilius Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 Myszką to męczarnia, zaczekaj na tablet. Pani ołówkowa przyjemna ale na odcinku brzucha strasznie dłuuuuuuga.
Nata Napisano 28 Luty 2010 Autor Napisano 28 Luty 2010 (edytowane) Ok w takim razie olowek :) Edytowane 28 Luty 2010 przez Nata
Kpax Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 no dobrze ze rysujesz postacie;p coraz lepiej;) ale ta pani ostatnia jakas wychodzona;D cos nie tak ma...;p
Nata Napisano 1 Marzec 2010 Autor Napisano 1 Marzec 2010 Z lusterka eh Licze na rady :) A co do asp to rezygnuje zupelnei z tego pomyslu, wiele osob sie wypowiada ze asp psuje itp, pozostane samoukiem :)
Paweł Kaczmarczyk Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 Są różne ASP, tak jak różne sposoby nauczania. Rzeczywiście - o Warszawskim parę osób wypowiada się negatywnie, ale już o Krakowskim lepiej, warto się zastanowić nad przyszłością, a najlepiej myśleć o niej ciągle. ;) Praca z lusterka taka ucięta? Jeśli tak to popracuj nad zakomponowaniem pracy na papierze, poszukaj prac warsztatowych właśnie z różnych ASP chociażby i popatrz od czego zacząć na kartonie, jak poprowadzić konstrukcję, żeby dobrze zmieścić całą postać na całym kartonie.
Nata Napisano 1 Marzec 2010 Autor Napisano 1 Marzec 2010 Ale to mial byc tylko portret taki cwiczeniowy, a jakes inne bledy? I mam problemy z oddaniem podobienstwa nie wiem czemu. A co do asp to myslalam tylko o gdanskim. Fajnie ale kazdy mnie zniecheca poza tym po asp i tak nie bede miec zadnego zawodu a nie wiem na ile sie rozwine i nadal przyszlosc pod znakiem zapytania. Ale i tak sie nie dostane a prboowac pewnie bede. Ne wiem nie wiem, narazie to troche sie chce podszkolic i potem kupie tablet i przysiade do tego bo bardzo przyjemnie mi sie pracuje w photoshopie tylko meczy ta myszka, oj meczy..
Coyote Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 (edytowane) co do oddania podobieństwa jak wejdziesz do mojej teczki to zobaczysz ze zrobiłem już kilkanaście autoportretów z lustra i nigdy nie wychodzę sobie podobny :P a takie sprawy kompozycyjne też sie bardzo przydają ćwiczysz i jedno i drugie jednocześnie a i wtedy nikt się na forum o to nie czepia ;) edit: jak już rysujesz rysunek przy lustrze to odbij go sobie żeby sprawdzić błędy :) pomaga Edytowane 1 Marzec 2010 przez Coyote
Nata Napisano 3 Marzec 2010 Autor Napisano 3 Marzec 2010 (edytowane) Edytowane 4 Marzec 2010 przez Nata
Areien Napisano 4 Marzec 2010 Napisano 4 Marzec 2010 mam rade:)) nie wrzucaj wszystkich przypadkowych mini szkicow, ktore nie wnosza za wiele... tak mi sie wydaje.,. gdyby wszyscy wrzucali tyle szybkich mazajków to porobilby sie niezly bajzel :))
Nata Napisano 4 Marzec 2010 Autor Napisano 4 Marzec 2010 (edytowane) Edytowane 4 Marzec 2010 przez Nata
KhazadThard Napisano 4 Marzec 2010 Napisano 4 Marzec 2010 spróbuj posera;) tego na czas ustawianego;) może anatomii nie uczy ale uczy wyłapać co jest istotne w sylwetce;)
Nata Napisano 7 Marzec 2010 Autor Napisano 7 Marzec 2010 (edytowane) Edytowane 7 Marzec 2010 przez Nata
Areien Napisano 8 Marzec 2010 Napisano 8 Marzec 2010 Marilyn slodka troszqe za bardzo pociagla twarz wyszla :)) fajnie wyszla draperia, az szkoda ze reszty nie dorysowalas :)) .. (chociaz... to mogla byc gola sciana :D)
Nata Napisano 19 Marzec 2010 Autor Napisano 19 Marzec 2010 (edytowane) Z harmony ;) Edytowane 19 Marzec 2010 przez Nata
Areien Napisano 26 Marzec 2010 Napisano 26 Marzec 2010 hehe :D fajnie wyszla mysza nawet, dosyc inny gatunek niz te myszki ktore prezentowali koledzy w teczkach ^^
Nata Napisano 9 Kwiecień 2010 Autor Napisano 9 Kwiecień 2010 Dzięki Areien :) A teraz cwiczenie w photoshopie na podstawie tutka Omena :) Troche takie... mydełko? I krawędzie strasznie koślawe, moze to przez myszke? Ale rzeczywiście widac od razu ze przedmioty roznia sie walorem - brawa dla Omena, bo jego metoda działa. Gorzej z wykonaniem niestety.
Nata Napisano 9 Kwiecień 2010 Autor Napisano 9 Kwiecień 2010 Znowu moj kotek, chciałam dłuzej przy tym podlubac, ale niestety uciekl mi
Nata Napisano 10 Kwiecień 2010 Autor Napisano 10 Kwiecień 2010 Szkic do obrazu, który jest w trakcie malowania.
Nata Napisano 15 Kwiecień 2010 Autor Napisano 15 Kwiecień 2010 Drzewo z natury. Wiem, ze powinnam tluc podstawy, ale tak mnie ciagnie do malarstwa.. :)
Nata Napisano 16 Kwiecień 2010 Autor Napisano 16 Kwiecień 2010 (edytowane) [usunelam dwie Marylin, bo byly zrobione byle jak] I kilka szkiców... Edytowane 18 Kwiecień 2010 przez Nata
ICE Napisano 16 Kwiecień 2010 Napisano 16 Kwiecień 2010 Coraz lepiej sie tu dzieje, 1 panna Monroe bardzo zacna.
Nata Napisano 16 Kwiecień 2010 Autor Napisano 16 Kwiecień 2010 Dzieki Ice :) Jeszcze ejdna próba tego samego, tyle że tym razem zrobilam wstepny szkic olowkiem i przysiadłam dłuzej
Nata Napisano 18 Kwiecień 2010 Autor Napisano 18 Kwiecień 2010 (edytowane) Tutaj chcialam sprobowac za pomoca koloru przedstawic nastroj Prace tworzylam na podstawie zdjecia To moze krotki opis wyjasnienia. Scena przedstawia niepokoj, ktory zostal wyrazony przeze mnie poprzez mocne oswietlenie najwazniejszych fragmentow, ktore to wyrazaja, czyli gestu rak i skrawka twarzy na ktorej zostal wyrazony niepokoj. Po drugie - poprzez kontrast odcieni niebieskich z pomaranczem, fioletowych z zoltym, widocznych na skorze, a takze niebieskiego konturu zestawionego z dynamicznymi, niespokojnymi liniami w tle. Bladosc skory, jej chlodny odcien oznacza napiecie, natlok zlych emocji. Zielen w tle zmieszana z niebieskim, fioletem, daje do dopowiedzenia, zabiera kobiete w strefe cienia, ktora nie radzi sobie z problem. Edytowane 18 Kwiecień 2010 przez Nata
Coyote Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 dobra praca broni sie sama takie jest moje zdanie wróć do ołówka dobrze nauczy się proporcji głowy a potem dopiero jak już będziesz pewna nanieś pastele
Nata Napisano 18 Kwiecień 2010 Autor Napisano 18 Kwiecień 2010 (edytowane) Dzięki Coyote, bede robic tak jak mowisz. Na dzisiaj powtorka z loomisa bo za slabo mi sie to utrwalilo i kobieta, w rzeczywistosci jest na polowe a4 bo miala byc tylko szkicem no ale wyszlo co wyszlo... Edytowane 19 Kwiecień 2010 przez Nata
Rekomendowane odpowiedzi