Napisano 26 Styczeń 201015 l Witam, Moje pierwsze rendery tego modelu jak też i pierwsze rendery w v-rayu. Sry ze brak siatki, ale dopiero ogarniam v-raya i probowalem z VRayEdgesTex, ale renderowal sietke po Meshsmooth'cie, a nie modelu samego. Chciałbym już zakonczyc modelowanie, wiec blagam, jeśli ktoś widzi artefakty niechaj smaruje niczym g**nem:D hehe. Bo juz zaczyna dzialac mi na nerwy tenże samochod, jak tez i sam max - sie zastanawiam czy nie zmienic softa do modelowania:D
Napisano 26 Styczeń 201015 l Poszczegolne częsci aroserii nie pasują do siebie minimalnie są przesunięte wobec siebie. Po za tym przednia szyba jest źle dopasowana do uszczelki widoczny jest prześwit najlepiej to ukazuje 4 render. Koła są zdecydowanie za małe, ale o tym juz napisał cucsoniuss
Napisano 26 Styczeń 201015 l Wszystkie krawędzie do poprawy, niektóre są zbyt okrągłe, mocniejsze chamfery musisz dać. O kołach już pisali. Przednie reflektory nie są takie wklęsłe. Boczne dyfuzory w przednim zderzaku wyglądają inaczej, chyba że to jakiś tun. Brak ostrej krawędzi na boku auta. Brak małych okienek po bokach. Jedziesz dalej, choć jak poprawisz szczeliny może nie być prosto:/
Napisano 1 Luty 201015 l Autor mały UPDATE (zadko renderuje, bo szkoda mi czasu) @Tomaszek16, cucsoniuss, woody - fakt, poszczegolne czesci nie pasowaly, mam zawsze problem z chamferem i zawsze daje za malo:P. Szyby to byla prowizorka, teraz powinno byc git. O malych okienkach zapomnialem, thx:) Kola powiekszylem, chociaz teraz sa za duze - i teraz zagadka: dlaczego felgi mi sie nie wyrenderowaly?:/ Ustawienia widac na zdj, renderuje w v-ray. Thx za jakas podpowiedz. (Boczna krawędź jest - i to z chamferem 0.02 - tylko ze nie widac na renderach bez materialu refleksyjnego) @latos - falujaca maska to ciekawa dla mnie sprawa tez:) wzoruje sie na referkach gdzie maska lekko jest wybrzuszona posrodku. Ale skad falowanie po bokach? Bede sprawe badac, moze oswietlenie....?
Napisano 1 Luty 201015 l Odznaczyłeś "visible to camera", a przypuszczam że użyłeś jej do wyrenderowania obrazu.
Napisano 2 Luty 201015 l Autor @Brazniew - thx:) Zawsze problemy zdające się największymi to te, które spowodowane są przez własną głupotę :D