Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Moje pierwsze rendery tego modelu jak też i pierwsze rendery w v-rayu. Sry ze brak siatki, ale dopiero ogarniam v-raya i probowalem z VRayEdgesTex, ale renderowal sietke po Meshsmooth'cie, a nie modelu samego.

Chciałbym już zakonczyc modelowanie, wiec blagam, jeśli ktoś widzi artefakty niechaj smaruje niczym g**nem:D hehe. Bo juz zaczyna dzialac mi na nerwy tenże samochod, jak tez i sam max - sie zastanawiam czy nie zmienic softa do modelowania:D

• Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Poszczegolne częsci aroserii nie pasują do siebie minimalnie są przesunięte wobec siebie. Po za tym przednia szyba jest źle dopasowana do uszczelki widoczny jest prześwit najlepiej to ukazuje 4 render.

Koła są zdecydowanie za małe, ale o tym juz napisał cucsoniuss

Napisano

Wszystkie krawędzie do poprawy, niektóre są zbyt okrągłe, mocniejsze chamfery musisz dać. O kołach już pisali. Przednie reflektory nie są takie wklęsłe. Boczne dyfuzory w przednim zderzaku wyglądają inaczej, chyba że to jakiś tun. Brak ostrej krawędzi na boku auta. Brak małych okienek po bokach. Jedziesz dalej, choć jak poprawisz szczeliny może nie być prosto:/

Napisano

mały UPDATE (zadko renderuje, bo szkoda mi czasu)

@Tomaszek16, cucsoniuss, woody - fakt, poszczegolne czesci nie pasowaly, mam zawsze problem z chamferem i zawsze daje za malo:P. Szyby to byla prowizorka, teraz powinno byc git. O malych okienkach zapomnialem, thx:) Kola powiekszylem, chociaz teraz sa za duze - i teraz zagadka: dlaczego felgi mi sie nie wyrenderowaly?:/ Ustawienia widac na zdj, renderuje w v-ray. Thx za jakas podpowiedz.

(Boczna krawędź jest - i to z chamferem 0.02 - tylko ze nie widac na renderach bez materialu refleksyjnego)

@latos - falujaca maska to ciekawa dla mnie sprawa tez:) wzoruje sie na referkach gdzie maska lekko jest wybrzuszona posrodku. Ale skad falowanie po bokach? Bede sprawe badac, moze oswietlenie....?

Napisano

@Brazniew - thx:) Zawsze problemy zdające się największymi to te, które spowodowane są przez własną głupotę :D