Napisano 30 Styczeń 201015 l Witajcie ! Jestem nowy tutaj więc przy okazji się witam :-) Od razu oczywiście z problemem z Majką. Buduję sobie w ramach ćwiczeń jakiś model. Pojawił się jednak problem jak na załączonym rysunku. Część vertexów jest jakby nieruchawa częściowo bądź całkowicie, ale tylko w jednej osi (żółtej na rysunku). W innych osiach wszystko jest w porządku. W momencie gdy zaznaczę vertexy "dobre" i "nieruchawe" a następnie spróbuję zrobić Move robi się to co na rysunku. Znalazłem obejście problemu. Zrobienie kilka razy Mesh/Average Vertices na vertexie powoduje, że staje się on znowu "dobry" - porusza się we wszystkich osiach. No ale chodzi o rozwiązanie a nie obejście problemu.
Napisano 30 Styczeń 201015 l nie wiem czy pomoze ale sprobuj wyczyscic historie obiektu. zaznacz obiekt i: edit - >delete by type - >history Edytowane 30 Styczeń 201015 l przez Tomasz_87
Napisano 30 Styczeń 201015 l Autor Z history już próbowałem od razu, modyfikatorów też nie mam nałożonych. To prosta dość powierzchnia zrobiona extrudem. Doszedłem już czemu się tak dzieje, ale nadal nie wiem jak sobie z tym poradzić. Chciałem wyrównać powierzchnię. Wybrałem kilka vertexów w rzędzie i przesunąłem je robiąc "snap to vertex". No i z jakiegoś powodu nagle ten rząd staje się nieruchawy. Robiłem nawet Merge vertexów, Cleanup i nic :(