dizek Napisano 31 Styczeń 2010 Share Napisano 31 Styczeń 2010 Witam mógłby mi ktoś tutaj jakby podac co trzeba zmienic w świetle aby powstał taki naprawde wyraźisty cień jakich wy ustawień używacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 31 Styczeń 2010 Share Napisano 31 Styczeń 2010 To zależy od pracy. Niestety w grafice większość rzeczy trzeba na bieżąco symulować, więc ustawienia dla wizualizacji wnętrza nie sprawdzą się przy dużej, otwartej scenie. Pokaż może co chcesz uzyskać, a co już masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dizek Napisano 31 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2010 [/img] to jest moje kompletnie mi się nie podoba a chciałbym taki efekt np tak jak te kompy stoją cień pod nimi tylko go więcej http://www.techtut.com/img/phpThumb.php?src=31/42.jpg&w=450 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 31 Styczeń 2010 Share Napisano 31 Styczeń 2010 A czym to jest renderowane? Scanline? Mental? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dizek Napisano 31 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2010 mental mi tylko chodzi o wartosci w opcjach:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. J Napisano 31 Styczeń 2010 Share Napisano 31 Styczeń 2010 A to nie jest po prostu Skylight + FinalGather? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 czasem pomaga pass z AO (na wszystkim biały materiał a na podłodze ambient mentala ) . renderujesz taką warstwę i potem na multiply nakładasz na całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dizek Napisano 1 Luty 2010 Autor Share Napisano 1 Luty 2010 @up dzięki to w photoshopie Ale jak zrobić taki sam cień w maxie od góry jak np. będę chciał zrobić explozje dajmy na to kulki przez Ray Fire Tool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 To nie jest istotne co renderujesz (w sensie czy to czajnik czy eksplozja RayFire). I tu i tu masz obiekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi