Napisano 31 Styczeń 201015 l Witam mógłby mi ktoś tutaj jakby podac co trzeba zmienic w świetle aby powstał taki naprawde wyraźisty cień jakich wy ustawień używacie
Napisano 31 Styczeń 201015 l To zależy od pracy. Niestety w grafice większość rzeczy trzeba na bieżąco symulować, więc ustawienia dla wizualizacji wnętrza nie sprawdzą się przy dużej, otwartej scenie. Pokaż może co chcesz uzyskać, a co już masz.
Napisano 31 Styczeń 201015 l Autor [/img] to jest moje kompletnie mi się nie podoba a chciałbym taki efekt np tak jak te kompy stoją cień pod nimi tylko go więcej http://www.techtut.com/img/phpThumb.php?src=31/42.jpg&w=450
Napisano 1 Luty 201015 l czasem pomaga pass z AO (na wszystkim biały materiał a na podłodze ambient mentala ) . renderujesz taką warstwę i potem na multiply nakładasz na całość
Napisano 1 Luty 201015 l Autor @up dzięki to w photoshopie Ale jak zrobić taki sam cień w maxie od góry jak np. będę chciał zrobić explozje dajmy na to kulki przez Ray Fire Tool
Napisano 2 Luty 201015 l To nie jest istotne co renderujesz (w sensie czy to czajnik czy eksplozja RayFire). I tu i tu masz obiekty