Napisano 1 Luty 201015 l Witam. Dawno się tu nie udzielałem gdyż zrobiłem sobie przerwę w grafice a jak powróciłem to od razu mam pewien problem. Otóż chodzi o kanciastą bryłę modelu. Często tak miałem ale używałem mesh smooth w ostatecznej fazie ale teraz jest to model do gry i nic nie poradzę mesh smoothem. żeby pokazać o co mi chodzi zapodam fotke w załaczniku. Jeśli ktoś wie jak temu zaradzić to proszę o odpowiedź i z góry dzięki. Dokladniej chodzi o te kanty z przodu sedesu.
Napisano 1 Luty 201015 l specem od gameartu nie jestem.. ale wydaje mi się, że użycie auto smooth wystarczy . albo spod editable poly albo z modyfikatora Smooth To taka jakby iluzja gładkości wewnątrz bryłowej.. Oo
Napisano 1 Luty 201015 l Autor ale o to chodzi czy to i w grze się utrzyma. Nie wiem czemu tak sie dzieje. Czasmi jak modeluje jest ok nie ma takich załamań a czasami wlasnie tak to wyglada...
Napisano 1 Luty 201015 l Jeśli to Editable Poly - przejdź do zaznaczania Poligonów, zaznacz wszystkie i w zakładce z tabelką numerów użyj opcji Auto Smooth (ew. podziel wcześniej grupy Poligonów na różne Smoothing Groups) edit: Nie ma za co Edytowane 1 Luty 201015 l przez polka dot