Napisano 8 Luty 201015 l hej. dawno nic nie wrzucalem, czas sie poprawic;) to tutaj ustrojstwo powstalo w studiu FAMA. Calosc od konceptu do compositingu moja, poza chmurkami w pierwszym ujeciu, ktore zrobil kolega z pracy. poki co traktuje to jako wersje skonczona, chociaz docelowo chcialbym dorzucic jakas postac. ale potrzebuje przerwy. i swiezego spojrzenia. wiec bardzo prosze o komentarze i propozycje:) LINK DO ANIMACJI a tutaj: Maly Makingof soft: 3dstudio, vray, mental ray, fumeFX, photoshop, aftereffects i pewnie cos tam jeszcze;) no i jeszcze 2 screeny na zachete:) pozdr, mt Edytowane 17 Maj 201014 l przez mt
Napisano 8 Luty 201015 l Trochę dziwnie pourywana muzyka na początku. Przejście z pierwszego w drugie ujęcie bym zrobiła bez czarnego Brakuje ujęcia w którym samolot by wylatywał z kadru po tym jak się zbudował. Bardzo fajny samolot.
Napisano 8 Luty 201015 l ja sie przyczepie do jednej rzeczy : helikopter z tak wygietymi łopatami nie wzniesie sie, chodozi mi o wygiecie koncowek łopat ktore są wygiete w doł co spowodowalo by opadanie a nie wznoszenie, oczywiscie im blizej srodka tym lopaty poprawniej wygiete, ale takie wygiecie koncowek lopat jak juz pisalem nie spowoduje wznoszenia ;-)
Napisano 8 Luty 201015 l Kiedy "śmigło" z wałem obraca się o 90stopni (z pozycji wiatraka do pozycji helikoptera), wygląda trochę jakby lewitowało. Ogólnie mi się podoba, całkiem fajny klimat!
Napisano 9 Luty 201015 l Matti bardzo fajowy klimacik jedyna uwagę miałbym do śmigła jak się podnosi faktycznie sprawia wrażenie ze lewituje ogólnie bardzo fajowe Ps więcej takich prac.
Napisano 9 Luty 201015 l fajna i ciekawa machina. Jedyne co mi się nie podoba to animacja rozkładania. Wszystko tak strasznie lekko potraktowałeś. Ciężki dach powinien mieć jakiś bezwład.. jakiś pył powinien się unosić itp . to Jest jest ogromne a przez te ruchy wydaje się być miniaturką. pozdro
Napisano 9 Luty 201015 l Autor dzieki za komentarze:) jesli chodzi o to ujecie z rozkladaniem..rzeczywiscie nie czuc w tym masy. ale juz tego nie widzialem. jak troche od tego odetchne to poprawie jeszcze to, bo szkoda mi tego ustrojstwa:) z tym wrazeniem lewitowania smigla przy obrocie, zdaje sobie z tego sprawe, ale juz nie bardzo mialem pomysl jak to zrobic, robilem juz kilka wersji i jakos nie moge tego obejsc. no ale jeszcze cos pokombinuje. Aniu - muzyka jest poszarpana bo dodalem ja w ostatniej chwili (zreszta w poprzednich wersjach ktore sa wrzucone na vimeo bylo cos innego). a calosc i tak jest ulamkiem wiekszego projektu ktory bedzie zmontowany pod zupelnie cos innego i bedzie bardzo dokladnie wytime'owany. Tomasz - ja sobie doskonale zdaje sprawe ze toto w rzeczywistosci za cholere by nie polecialo. nie przejmowalem sie specjalnie fizyczna poprawnoscia, mialo dobrze wygladac. byly wersje skrzydel bez tych koncowek, ale takie ladniej wygladaly^^ Tjviking - trwalo to bardzo dlugo, bo bylo strasznie rozwleczone w czasie. nawet ciezko mi policzyc jak dlugo. na pewno stanowczo za dlugo;) a do czego? hehe, do zrobienia czegos co mi sie kiedys wymyslilo:) pozdr, mt
Napisano 17 Maj 201014 l Autor dorzucilem do pierwszego posta maly makingof (czy jakkolwiek by tego nie nazwac). kurzyl sie na dysku, moze kogos zainteresuje;) pozdr mt