|ales| Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 Witam, moja druga praca w galeri i do tego wizualizacja. Soft: max, vray, ps. Pozdrawiam!
simonhc Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 Nasycenie kolorsow i atmosfera calkiem przyjemna a moze raczej tajemnicza. Fog wydaje sie sztuczny, woda ma za duza amplitude fali chyba, wyglada mi to na maly staw a jesli rzeka to brakuje ukierunkowania fal. Dobry kierunek! Pozdrawiam Pawel edit: Przydaloby sie dopracowac styk woda-brzeg, bardzo ostre przejscie teraz masz i za rowne.
Chrupek Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 dla mnie lewa strona obrazka jest niesamowicie klimatyczna, natomiast prawa kompletnie nie pasuje, jest sztuczna... zwłaszcza budynek.
dac77 Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 Trawa psuje efekt. Zbyt prosta i zbyt wysoka jak na trawnik. Te globusy też trochę za duże. Trzeba zgrać DOF sceny z DOFem obrazka w tle. Światło ciekawe ale trudno powiedzieć czy to dzień czy noc.
Hynol Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 Wyszła Ci makietka. DOF i równo przystrzyżona trawa na brzegu głównie dają taki efekt. To rozjaśnienie na środku kompletnie niepotrzebne.
troglodyta Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 podobają mi się fragmenty , ale jako całość to coś jest nie tak. Nie wiadomo na co chcesz skupić uwagę widza. Na budynek nie, bo jest nieostry, odcięty i z boku, na pierwszy plan (globus i trawę) chyba też nie, bo kamera nie jest zwrócona na te elementy. I tak naprawdę to wszystko się skupia na środku obrazka gdzie jest taka biała plama światła - tylko że tam nic nie ma .
|ales| Napisano 13 Luty 2010 Autor Napisano 13 Luty 2010 simonhc, Chrupek, dac77, Hynol, troglodyta, Freedom Fighter: Dzieki wam za krytyke! Teraz widze te bledy - postaram sie nie popelniac ich juz wiecej. Faktycznie wyszla makieta przez dofa ale nie moglem sie powstrzymac przed tym efektem. Tlo to nie obrazek tylko 3D - drzewka z netu sciagnelem. Pozdro!
Neb Napisano 14 Luty 2010 Napisano 14 Luty 2010 błędy, błędami ale nieźle całość nadrabia klimatem, oby tak dalej, mi się podoba.
Rekomendowane odpowiedzi