wiecho Napisano 17 Luty 2010 Share Napisano 17 Luty 2010 (edytowane) Kolejny update! Edytowane 2 Kwiecień 2010 przez wiecho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 technicznie nie wiem jak to powinno wygladac, ale podoba mi sie. uzyskales fajny efekt malowanej stali. jak narazie grand gitarra: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 18 Luty 2010 Autor Share Napisano 18 Luty 2010 KoMic mowisz ze tech nie wiesz jak to wyglada ale twoj FUSO wymiata detalem. A jezeli chodzi o efekt malowanej stali to nad materialem sie nie zastanawialem jakos tak przypadkowo taki zrobilem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 KoMic pewnie ma na mysli zebys wrzucił jakies fotki pierwowzoru ;) dobrze idzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 18 Luty 2010 Autor Share Napisano 18 Luty 2010 referek jest bardzo malo tego modelu vickersa a jak sa to w słabej jakosci i czarnobiale duzo musialem sie domyslac co i jak... nie dlugo wrzuce siatke i referke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 18 Luty 2010 Autor Share Napisano 18 Luty 2010 siatka i jakies foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 20 Luty 2010 Autor Share Napisano 20 Luty 2010 chyba za bardzo wam sie nie podoba zadnych opini tylko kliment i komic sie wypowiedzieli dzieki wam malego upka dalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 Podoba sie, podoba - jedziesz z tym koksem:). narazie troszkę mało żeby oceniać, póki co jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 20 Luty 2010 Autor Share Napisano 20 Luty 2010 dzieki dzis sie wezme za niego wieczorkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 Sezon na Vickersy :) Ogromnie jestem ciekaw jak Ci wyjdzie, na razie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 20 Luty 2010 Autor Share Napisano 20 Luty 2010 Cos tam wydlubałem to wrzucam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 22 Luty 2010 Autor Share Napisano 22 Luty 2010 mam nadzieje ze sie troche podoba powoli mi to idzie ale do przodu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 23 Luty 2010 Autor Share Napisano 23 Luty 2010 Tym razem proba wydechu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 Powoli jest na czym zawiesić oko. Dobrze, że masz innego Vickersa w konkurencji — więc nie próbuj odstawać od tamtego modelu :) Zaraz pewnie też zbierzesz za pisanie tylu postów jeden pod drugim... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 nom powoli zaczyna to wyglądać, keep it up :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Lipka Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 Zasypiam na ogladaniu takich rzeczy. Czy modelowanie tego jest przyjemne czy musisz pic duzo kawy;)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 23 Luty 2010 Autor Share Napisano 23 Luty 2010 chodze spac o 3:00 to co mi tam zalezy sobie troche podlubac a czołg jest fajny do modelowania bo jest duzo detali :) dwie kawki wystarczy dziennie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Lipka Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 Wiecho: jak bedziesz nastepnym razem u lekarza rodzinnego to sie tym pochwal. Natura po to nas usypia na noc zebysmy spali;) pewne elementy ciala regeneruja sie tylko kiedy zasypiasz najpozniej o polnocy. Jak juz nie spac w nocy to sa lepsze powody niz modelowanie czolgu chyba,nie;)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 23 Luty 2010 Autor Share Napisano 23 Luty 2010 Mam nadzieje ze nie dostanie mi sie za to ze tak czesto cos wrzucam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 24 Luty 2010 Share Napisano 24 Luty 2010 fajny ten vickersik;) dłub dłub, sam jestem nocny marek i wole noc od dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 24 Luty 2010 Autor Share Napisano 24 Luty 2010 no wlasnie w nocy jest calkiem inna robota :) staram sie go dokladnie robic i tak wolno idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 24 Luty 2010 Autor Share Napisano 24 Luty 2010 Jak wstawic zdjecie w dobrej jakosci bo te sa slabiutkie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 24 Luty 2010 Autor Share Napisano 24 Luty 2010 mysle ze jest w lepszej jakosci podaje link http://img705.imageshack.us/gal.php?g=61715440.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 26 Luty 2010 Autor Share Napisano 26 Luty 2010 Wrzucam kilka siateczek jak by ktos chciał a tu w lepszej jakosci :) http://img411.imageshack.us/gal.php?g=s14s.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Pewnie się domyślasz że czekamy na gąsiorki:).jedziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 26 Luty 2010 Autor Share Napisano 26 Luty 2010 No wlasnie nie wiem czy dam rade z tymi gasiorkami bo nigdy nie modelowalem tego ani kol zebatych :( ale postaram sie jeszcze brakuje troche detalu w modelu ale to juz drobne rzeczy zaczepy sruby itp nie dlugo dam jakies renderki tego co jest juz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 1 Marzec 2010 Autor Share Napisano 1 Marzec 2010 wszystkie detale juz skonczone tylko zostały zaczepy z przodu i z tyłu zrobic i biore sie za cały układ napedowy i pewnie beda problemy licze na wasza pomoc przy modelowaniu kol zebatych i gasienic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 1 Marzec 2010 Autor Share Napisano 1 Marzec 2010 a tu lepsza jakosc 1280x720 http://img691.imageshack.us/gal.php?g=14550053.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. J Napisano 1 Marzec 2010 Share Napisano 1 Marzec 2010 podziel się materiałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 1 Marzec 2010 Autor Share Napisano 1 Marzec 2010 Jak juz wczesniej pisałem kolor jest przypadkowy ale jezeli komus zalezy na nim to ustawienia vray. RGB R-14 G-15 B-10 Reflect 73 Glossiness 0,77 subdivs 20 BRDF-ward Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 2 Marzec 2010 Autor Share Napisano 2 Marzec 2010 Pierwsze kołka poszły w ruch co sadzicie o nich? tylko mam problem czasami wywala mi bład out of memory co zrobic z tym? komp to amd phenom x4 3.0 ghz, grafika geforce gtx275 896mb ram, 4gb ramu 1800mhz wind xp professional 32bit pamiec wirtualna jest zwiekszona x3 wszystkie detale maja MS 2 poly 183390 rozdzielczosc 1280x720 boje sie ze nie daciagne modelu do konca :( a moze cos przestawic w ustawieniach vray/system ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 2 Marzec 2010 Share Napisano 2 Marzec 2010 Zwieksz ilosc przydzielanej pamięci w vray system. może pomoże. ale masz kłopot bo winda 32 bitowa i tak nie zaadresuje więcej ramu na potrzeby jednej aplikacji niz 2 GB. Pora pomyśleć nad 64 bitami chyba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 2 Marzec 2010 Autor Share Napisano 2 Marzec 2010 Dzieki kliment a na ile zwiekszyc jak mam 4gb ale system 32bit i tak widzi tylko 3,25gb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 3 Marzec 2010 Share Napisano 3 Marzec 2010 pewnie masz tam defaultowo 400 MB, zwieksz do 2 GB. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 3 Marzec 2010 Autor Share Napisano 3 Marzec 2010 Pomocy kto mi podrzuci jakies tutki jak wymodelowac te 2 koła jedno zebate drugie nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 3 Marzec 2010 Autor Share Napisano 3 Marzec 2010 chyba nikt nie pomoze :( model stoi w miejscu staram sie to zrobic ale nie wychodzi w zaden sposob czy to robic z jednego elementu czy z dwoch chodzi o tylne koło łaczenie tych zeber z ta cała piasta czy jak tam zaznaczyłem na rysunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 3 Marzec 2010 Share Napisano 3 Marzec 2010 może pomoże http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=44819 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Houston Napisano 3 Marzec 2010 Share Napisano 3 Marzec 2010 Tutaj masz wątek Matchiasa, może coś podpatrzysz. Na razie chyba ładnie idzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 3 Marzec 2010 Autor Share Napisano 3 Marzec 2010 Dzieki indian mysle ze pomoze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 3 Marzec 2010 Autor Share Napisano 3 Marzec 2010 Houston dzieki mysle ze tez cos wybiore i jakos to pojdzie wielkie dzieki ze pomagacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 9 Marzec 2010 Autor Share Napisano 9 Marzec 2010 moje nieszczesne kola ale sie chyba udalo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 9 Marzec 2010 Autor Share Napisano 9 Marzec 2010 http://img697.imageshack.us/img697/7476/22634386.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 10 Marzec 2010 Autor Share Napisano 10 Marzec 2010 Daje troche lepsze rendery :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroopson Napisano 10 Marzec 2010 Share Napisano 10 Marzec 2010 no fajnie fajnei - tylko tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 11 Marzec 2010 Share Napisano 11 Marzec 2010 Bomba, napinające może trochę obręcze za szeroko rozstawione, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 11 Marzec 2010 Autor Share Napisano 11 Marzec 2010 Dzieki matchias za podpowiedz mam slabe referki i ciezko cos zobaczyc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 12 Marzec 2010 Autor Share Napisano 12 Marzec 2010 Koło napinajace poprawione plus kilka kółeczek Pozdro dla Klimenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 26 Marzec 2010 Autor Share Napisano 26 Marzec 2010 Dawno nic nie wrzucalem :D moje wypociny jak narazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 26 Marzec 2010 Share Napisano 26 Marzec 2010 Ładnie idzie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 27 Marzec 2010 Autor Share Napisano 27 Marzec 2010 Wrzucam kilka renderow oswietlenie hdri + omni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi