Napisano 19 Luty 201015 l Witam. Mam zgryz z klientem, z którym próbuję nawiązać współpracę. Na dobrą sprawę sam klient nie jest tu problemem, tylko posiadany przez niego ploter do wypalania w kryształach modeli 3d z teksturami. Jest on połączony ze skanerem 3D z którym dogaduje się wykorzystując własny natywny format. Jedynym formatem zdatnym do kontaktu tego ustrojstwa ze światem zewnętrznym jest DXF. Wszystko byłoby ładnie, gdyby nie fakt, że gdy eksportuję z maxa model do tegoż DXFa, to zapisuje mi model, ale bez tekstury, czego się zresztą spodziewałem po moich dotychczasowych doświadczeniach z DXFem. Maszyna nie czyta osobno modelu i osobno tekstury, jak się spodziewałem: ponoć tekstura ma być zawarta w DXFie. W ciągu godziny czy półtorej spodziewam się otrzymać od klienta "pokazowego" DXFa z teksturą, na dowód, że "jednak można". Jeśli więc można, to JAK?
Napisano 19 Luty 201015 l Na moje to będziesz musiał to oteksturzyć w jakimś autocadzie lub innej aplikacji obsługującej "rodzimie" dxfa. Sz.
Napisano 20 Luty 201015 l W życiu nie słyszałem o DXFie z teksturami. DAE czy FBX to tak, ale DXF....