krzysiekk26 Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 Witam wszystkich. To moja pierwsza pracka na tym portalu. 3D zajmuje się od całkiem niedawna, więc proszę o wyrozumiałość jak również (motwującą;) krytyke. Software: Autodesk Maya 2008 Render: Mental Ray
Pawel Lipka Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 Najwazniejsze, ze nie wizka albo samochod;) Wyglada ladnie. Wez pod uwage nastepnym razem sposob prezentacji. Teraz jest czytelny, ale bardziej przyjaznie oswietlone obrazki, takze przyczyniaja sie do lepszego przyjecia. Aktualnie lekko ponure kolory:)
krzysiekk26 Napisano 24 Luty 2010 Autor Napisano 24 Luty 2010 Narazie to jest to sam model (i to nie skończony) bez textur i z oświetleniem robionym na szybko. Do zrobienia jeszcze została reszta obudowy i tył. Będę wrzucał kolejne etapy pracy.
kamil.ochel Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 i mam nadzieje ze zmienisz ten font na samsungowy ;) bo to jest Sᴧmsung ;)
styczeń Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 Trochę kanciasto miejscami (pokrętło głośności) no a co do prezentacji to tutaj: http://cg.tutsplus.com/tutorials/3d-art/creating-a-next-gen-video-game-hot-rod-the-complete-workflow-day-3/ na dole w bonus video masz fajnego tutka jak fajnie pokazać model w prawdzie do maxa le powinno być podobnie.
Berger Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 Pawel Lipka: Tak jakby coś było złego w tym, że ktoś robi samochód? Widocznie to tak proste obiekty do wymodelowania, że nie warto ich robić.
Pawel Lipka Napisano 26 Luty 2010 Napisano 26 Luty 2010 Brazniew: w robieniu samochodow nie widze nic zlego:) Jednak przytlacza mnie troche ilosc mechanicznych prac w tym dziale. Piszac mechanicznych nie mam na mysli nieorganicznych, lecz samo podejscie. Fajnie by bylo zobaczyc wiecej swiezych kreacji, wlasnych innowacyjnych designow,itd. Jakies poszukiwania artystyczne sa zawsze ciekawe do ogladania.
krzysiekk26 Napisano 2 Marzec 2010 Autor Napisano 2 Marzec 2010 Mam pewien problem z ta wieza:/ Jak robie przyciski (narzędzie boolean) robia mi sie jakies dziwne anomalie na powierzchni z ktorej wycinam. Probowalem jakos sam wykombinowac jak sie tego pozbyc ale okazalo sie ze moje pomysly sa malo warte. Podpowiedzcie co z tym zrobic:)
Berger Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 Boolean'em raczej łatwo nie przejdzie, trzeba poprawiać po nim siatkę.
Rekomendowane odpowiedzi