gonzo71 Napisano 4 Marzec 2010 Share Napisano 4 Marzec 2010 Pojawil mi sie artefakt od GI w postaci czarnej bryly wielkosci i o ksztalcie ceglowki. Za kazdym razem jest na randerze tuz przy scianie. Nie wiem jak sobie z tym poradzic bo rander jest do pokazania. Zmienialem ustawienia GI, ustawialem od nowa kamere, zmienialem teksture sciany, przeladowywalem kompa. Nic nie pomaga. Moze wiecie co zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 4 Marzec 2010 Share Napisano 4 Marzec 2010 standard jazzowy poprosimy: screenshot renderu, screenshoty ustawien w przeciwnym razie wymagasz od nas jasnowidztwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonzo71 Napisano 5 Marzec 2010 Autor Share Napisano 5 Marzec 2010 Przepraszam bede zalaczal pliki od tej pory. Nie patrzec na rander. Rozjasniony aby pokazac artefakt. Tak to wyglada. Widzieliscie takie cudo? Lawityjaca ceglowka:) P.S. Napisze to w nowym temacie ale moze ktos wie jak rozswietlic pomieszczenie sama swietlowka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 5 Marzec 2010 Share Napisano 5 Marzec 2010 jeszcze jak bys napisal czym to rendrujesz i pokazal ustawienia...no i moze widok z viewportu. Cholera wie co to jest, ale mi to nie wyglada na artefakt z GI, zbyt regularne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 5 Marzec 2010 Share Napisano 5 Marzec 2010 a nie masz tam jakiegoś obiektu schowanego albo "invisible to camera" albo jakiś inny matte? Tutaj strzele ale: czy Irradiance map renderujesz zawsze na świeżo czy moze "from file"? bo to mi wygląda na zagubiony obiekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonzo71 Napisano 5 Marzec 2010 Autor Share Napisano 5 Marzec 2010 uzywam mantala przperaszam znow nie pisze wszytskiego z pospiechu. sprawdzalem dokladnie bo tez nie wierzylem ale nie ma tam zadnego obiektu wiec nie bede zalaczal widoku z view porta. Ustawienia GI standardowe bez zalaczonych radiusow. FG gestosc 1, rays 600, radiusy od fg 0,5cm - 5 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 5 Marzec 2010 Share Napisano 5 Marzec 2010 obiekt moze byc schowany a ty mozesz miec wlaczone "Render hidden objects" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonzo71 Napisano 5 Marzec 2010 Autor Share Napisano 5 Marzec 2010 (edytowane) sprawdze to zaraz dzieki tylko nie wiem gdzie:) ale poszukam nie mam zaznaczonego rander hidden geometry co za gown..... Edytowane 5 Marzec 2010 przez gonzo71 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi