WarFan Napisano 4 Marzec 2010 Share Napisano 4 Marzec 2010 Tak jak w temacie. Kompletnie niewiem jak zattachować elementy modelu w jeden. Np mam budynek i chce żeby wszystkie okna należały do jednego elementu. Jak to zrobić? Proszę Was o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
styczeń Napisano 4 Marzec 2010 Share Napisano 4 Marzec 2010 niewiem jak zattachować elementysam sobie odpowiedziałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 4 Marzec 2010 Share Napisano 4 Marzec 2010 zalezy jak robiles te okna, jak po jakichs shellach albo innych modyfikatorach to trzeba to skonwertowac do editable poly (albo nadac modyfikator edit poly) no i attach/attach mult. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WarFan Napisano 5 Marzec 2010 Autor Share Napisano 5 Marzec 2010 sam sobie odpowiedziałeś Nie chodziło mi o attach obiektów ale ELEMENTÓW modelu. Tu przykład zaznaczonego elementu: Chciałbym to zattachować do jednego elementu, żeby te trzy prostopadłościany zaznaczały się jednym kliknięciem na czerwono :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 5 Marzec 2010 Share Napisano 5 Marzec 2010 ja nie wiem...ale tez nigdy nie przeszloby mi przez mysl zeby tak zrobic, poki elementy nie maja zweldowanych vertexow to sa traktowane jako oddzielne elementy i tak wg mnie powinno byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 5 Marzec 2010 Share Napisano 5 Marzec 2010 Połącz fizycznie te obiekty plane'em a potem go schowaj i będzie tak jak chcesz. Tylko po co Ci to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WarFan Napisano 5 Marzec 2010 Autor Share Napisano 5 Marzec 2010 (edytowane) Połącz fizycznie te obiekty plane'em a potem go schowaj i będzie tak jak chcesz. Tylko po co Ci to? Bo exportuje model do gry w formacie obj i w pliku obj cały czas mi chrzani wpisy, powiela materiały (Bo nakładałem textury na zaznaczone face'y a nie na obiekty pewnie dlatego.) I teraz chce te elementy scalić żeby jeden element miał jedną texte. Moze coś pomoże EDIT: Mozna zamknąc temat juz mi to niepotrzebne :P Ale dzieki za odzew Edytowane 5 Marzec 2010 przez WarFan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi