Napisano 5 Marzec 201015 l Jak w temacie. Jesienią powstał model z prawdziwych kasztanów, jak na zdjęciu, a pod koniec zimy powstanie model 3d. Docelowo Kasztan ma mieć żołędnego towarzysza, z którym stoczy epicką, animowaną bitwę o byt. Żołędnym zajmuje się kto inny, zatem na razie tematem wątku będą tylko kasztany. Celem przedsięwzięcia jest załapanie podstaw rigowania, animacji i unwrapowania, bo nie umiem unwrapowac tej łupiny :) referka: http://img696.imageshack.us/i/3532a370b11.jpg/ kask kasztaniaka w budowie : Edycja: dodałem polskie znaki :) Edytowane 7 Marzec 201015 l przez szampan
Napisano 5 Marzec 201015 l Po pierwsze radzę zacząć używać polskich znaków, bo Twój post jest strasznie ciężko przeczytać. A co do pracy to pomysł bardzo fajny i jestem ciekaw jak Ci to wyjdzie. :) Powodzenia
Napisano 5 Marzec 201015 l O! nie żaden czołg, interior albo Auto! :) Zaglądam! Komentarz Pana d. bym zignorował :)
Napisano 5 Marzec 201015 l Autor Widzę, że temat został ciepło odebrany; postaram się nie zepsuć pierwszego wrażenia :) Następny punkt w planie to opracować jakiś sposób zginania zapałek w stawach kolan i łokci siatka głowy i całość:
Napisano 5 Marzec 201015 l Moja starsza córa stwierdziła ze bedzie obserwowała ten temat bo sie jej kasztaniak podoba:) Nareszcie powiew świerzości!!!;)
Napisano 6 Marzec 201015 l To i ja wrzucam. Mam rownież nadzieję, że nie zepsuje wrażenia pierwszego co je kolega zdobywał. ;) Podstawową jednostkę w trakcie produkcji ludka żołędnego wrzucam.
Napisano 6 Marzec 201015 l Nad materiałami i teksturami jeszcze popracujesz? Żołądź ma zbyt masywną łodygę.
Napisano 6 Marzec 201015 l Tak, jestem jeszcze w trakcie robienia tekstur. Skończyłem (chyba) modelować kask. Jeszcze go trochę dopieszczę a później zabiorę się za robienie do niego tekstury. Postaram się poprawić tą łodygę trochę. Ale nie wiem jeszcze jaka grubość będzie pasowała do reszty modelu.
Napisano 7 Marzec 201015 l Autor mała aktualizacja Pojawiły się zawiasy w kolanach i łokciach. No i kasztany trzymają się już na szkielecie
Napisano 28 Marzec 201014 l Te meble będą do sceny z kasztaniakiem czy nie? Bo myślałem, że walka będzie w lesie:). Mo szafy rzeczywiście PRLowskie, ponieważ strasznie prosta budowa. No render słaby, ale myślę, że to tylko próba. Powodzonka.
Napisano 28 Marzec 201014 l Do tej sceny. Musze rozczarować niestety bo lasu w tej animacji nie będzie. Jednak jak będziemy robić sequel to zapewniam, że miejscem akcji na 100% będzie las ;-) :)
Napisano 2 Kwiecień 201014 l Hmm zawsze wydawało mi się, że uchwyty od dolnych szafek, są w górnej części drzwiczek, przynajmniej mi byłoby łatwiej je otworzyć. Tylko ja tak mam w domu ?:P A tak to pomysł mi się podoba :) Edytowane 2 Kwiecień 201014 l przez Rolex