Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. Jesienią powstał model z prawdziwych kasztanów, jak na zdjęciu, a pod koniec zimy powstanie model 3d.

Docelowo Kasztan ma mieć żołędnego towarzysza, z którym stoczy epicką, animowaną bitwę o byt. Żołędnym zajmuje się kto inny, zatem na razie tematem wątku będą tylko kasztany.

Celem przedsięwzięcia jest załapanie podstaw rigowania, animacji i unwrapowania, bo nie umiem unwrapowac tej łupiny :)

referka: http://img696.imageshack.us/i/3532a370b11.jpg/

kask kasztaniaka w budowie :

kask8.jpg

001ai.th.jpg

Edycja: dodałem polskie znaki :)

Edytowane przez szampan

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Po pierwsze radzę zacząć używać polskich znaków, bo Twój post jest strasznie ciężko przeczytać.

A co do pracy to pomysł bardzo fajny i jestem ciekaw jak Ci to wyjdzie. :)

Powodzenia

Napisano

O! nie żaden czołg, interior albo Auto! :) Zaglądam!

Komentarz Pana d. bym zignorował :)

Napisano
  • Autor

Widzę, że temat został ciepło odebrany; postaram się nie zepsuć pierwszego wrażenia :)

Następny punkt w planie to opracować jakiś sposób zginania zapałek w stawach kolan i łokci

siatka głowy i całość:

kasztaniak01a.th.jpg

kasztaniak02.th.jpg

Napisano

Moja starsza córa stwierdziła ze bedzie obserwowała ten temat bo sie jej kasztaniak podoba:) Nareszcie powiew świerzości!!!;)

Napisano

To i ja wrzucam. Mam rownież nadzieję, że nie zepsuje wrażenia pierwszego co je kolega zdobywał. ;)

Podstawową jednostkę w trakcie produkcji ludka żołędnego wrzucam.

93493894.jpg

Napisano

Nad materiałami i teksturami jeszcze popracujesz?

Żołądź ma zbyt masywną łodygę.

Napisano

Tak, jestem jeszcze w trakcie robienia tekstur. Skończyłem (chyba) modelować kask. Jeszcze go trochę dopieszczę a później zabiorę się za robienie do niego tekstury. Postaram się poprawić tą łodygę trochę. Ale nie wiem jeszcze jaka grubość będzie pasowała do reszty modelu.

Napisano
  • Autor

mała aktualizacja

Pojawiły się zawiasy w kolanach i łokciach. No i kasztany trzymają się już na szkielecie

001ai.th.jpg

Napisano

Te meble będą do sceny z kasztaniakiem czy nie? Bo myślałem, że walka będzie w lesie:).

Mo szafy rzeczywiście PRLowskie, ponieważ strasznie prosta budowa. No render słaby, ale myślę, że to tylko próba. Powodzonka.

Napisano

Do tej sceny. Musze rozczarować niestety bo lasu w tej animacji nie będzie. Jednak jak będziemy robić sequel to zapewniam, że miejscem akcji na 100% będzie las ;-) :)

Napisano

Hmm zawsze wydawało mi się, że uchwyty od dolnych szafek, są w górnej części drzwiczek, przynajmniej mi byłoby łatwiej je otworzyć. Tylko ja tak mam w domu ?:P A tak to pomysł mi się podoba :)

Edytowane przez Rolex

Napisano

Racja, z ergonomia na bakier ;-) Dzięki za trafne spostrzeżenie :)