Napisano 10 Marzec 201015 l Witam! Mam problem ze zrobieniem śladu za płynącym statkiem na wodzie. Ruch statku jest animowany, lekkie fale na wodzie też, więc jak można to dodać? Próbowałem z emiterem cząsteczek umieszczonym na rufie statku, ale coś mi nie wychodzi. Bardzo proszę o radę w tym temacie, POZDRO!
Napisano 10 Marzec 201015 l Też kiedyś takie coś robiłem, lecz nie wiem czy w twojej pracy fale są mocne czy słabe. Jeśli słabe to możesz animacje w gif-ie lub png wstawić :)
Napisano 10 Marzec 201015 l kroopson nie znasz 1go przykazania max3d.pl? jak w pytaniu nie pada nazwa softu, chodzi o maxa ;)
Napisano 10 Marzec 201015 l Też kiedyś takie coś robiłem, lecz nie wiem czy w twojej pracy fale są mocne czy słabe. Jeśli słabe to możesz animacje w gif-ie lub png wstawić :) Jak wygląda animacja zapisana w PNG..? _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_ Też ciekaw jestem technik, jakie zaproponujecie koledze... (osobiście stawiałbym na animowaną teksturę) w większości programów do edycji wideo powinien znaleźć się filtr taki jak "distort-twirl", lub podobny, nadając go na zanikające i pojawiające się plamy, powinno być spoczko.
Napisano 20 Marzec 201015 l Chodzi o to, żebyś zrobił animowanego gifa np. w programie easy gif animator i dał to jako teksturę i bedzie ładna animacja. A jeśli naprawdę się uparłeś na 3d to zraraz dam link do tematu o tym. edit: spróbuj tego: http://www.max3d.pl/tut.php?id=264