MalwiX Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 Witam, Oto moja praca 3d \"Jelonek na drzewie\", oceńcie moje \"dzieło\". Powiedzcie co jest nie tak i co można by było poprawić :-). Liczę na ostrą krytykę ;-)
Shahow Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 Hmm za słabo widać robala. Walnął bym trochę mocniejsze światło, by to poprawić. Jeszcze ta galąż jest taka sztuczna. Bump by siadł, oraz DOF dla realności. Zrób to a pracka na pewno bedzie lepsza. pozdr
pchelka Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 No lepiej go widać :) i Pomysł ciekawy ... zobaczymy co bedzie dalej :D
Shahow Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 No juz lepiej, no ale tego bumpa słabo widać. Daj mape na bump w skali szarości oraz zmiksuj go z inna mapą.
MalwiX Napisano 2 Maj 2004 Autor Napisano 2 Maj 2004 A po co dof? W takim \"dziełku\" i tak nie bedzie widac tego efektu :-|
Predator Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 witam , moglbys bardziej zrobic zblizenie na jelonka :) w sumie mi sie podoba jedynie mialbym zastrzezenia do materialu jego odnuzy i korpusiku (czarny material). pozatym otoczenie niemrawe sztuczne strasznie.
MalwiX Napisano 2 Maj 2004 Autor Napisano 2 Maj 2004 Również myślę, że materiałowi korpusu i odnóży czegoś brakuje, sa takie plastikowe, co by zrobic żeby był bardziej realistyczny? PS: Na razie to ja (prawie) nic w 3ds maksie nie umiem :-( %-)
kozioo Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 Dorób odpadające kawałki kory na tej gałęzi, bo brzydko wygląda na bokach. Jeśli masz taką możliwość to daj mapę displace zamiast bumpa, przez to też całość będzie lepiej wyglądała. Poszukaj też jakiegoś ciekawszego tła - to jest troszke nijakie:) Poza tym jest dobrze, wg mnie oczywiście. pozdr kozioo
martez Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 niektóre z renderów (fR, Vray) mają wbudowaną funkcję displacement która by sie świetnie sprawdziła na tej gałęzi.
MalwiX Napisano 2 Maj 2004 Autor Napisano 2 Maj 2004 Trochę poprawiłam. Zaraz dostosuję się do porad Kazioo\'ua :-)
MalwiX Napisano 2 Maj 2004 Autor Napisano 2 Maj 2004 No tak to wygląda w robocie :D PS: Ja - kobita :-)
kozioo Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 Malwix: ja- kozioo a nie kazio:] Masz troszke niepotrzebnych polygonów wewnątrz gałązki - można je wywalić:)
Rekomendowane odpowiedzi