Napisano 2 Maj 200421 l Witam, Oto moja praca 3d \"Jelonek na drzewie\", oce艅cie moje \"dzie艂o\". Powiedzcie co jest nie tak i co mo偶na by by艂o poprawi膰 :-). Licz臋 na ostr膮 krytyk臋 ;-)
Napisano 2 Maj 200421 l Hmm za s艂abo wida膰 robala. Waln膮艂 bym troch臋 mocniejsze 艣wiat艂o, by to poprawi膰. Jeszcze ta gal膮偶 jest taka sztuczna. Bump by siad艂, oraz DOF dla realno艣ci. Zr贸b to a pracka na pewno bedzie lepsza. pozdr
Napisano 2 Maj 200421 l No juz lepiej, no ale tego bumpa s艂abo wida膰. Daj mape na bump w skali szaro艣ci oraz zmiksuj go z inna map膮.
Napisano 2 Maj 200421 l Autor A po co dof? W takim \"dzie艂ku\" i tak nie bedzie widac tego efektu :-|
Napisano 2 Maj 200421 l witam , moglbys bardziej zrobic zblizenie na jelonka :) w sumie mi sie podoba jedynie mialbym zastrzezenia do materialu jego odnuzy i korpusiku (czarny material). pozatym otoczenie niemrawe sztuczne strasznie.
Napisano 2 Maj 200421 l Autor R贸wnie偶 my艣l臋, 偶e materia艂owi korpusu i odn贸偶y czego艣 brakuje, sa takie plastikowe, co by zrobic 偶eby by艂 bardziej realistyczny? PS: Na razie to ja (prawie) nic w 3ds maksie nie umiem :-( %-)
Napisano 2 Maj 200421 l Dor贸b odpadaj膮ce kawa艂ki kory na tej ga艂臋zi, bo brzydko wygl膮da na bokach. Je艣li masz tak膮 mo偶liwo艣膰 to daj map臋 displace zamiast bumpa, przez to te偶 ca艂o艣膰 b臋dzie lepiej wygl膮da艂a. Poszukaj te偶 jakiego艣 ciekawszego t艂a - to jest troszke nijakie:) Poza tym jest dobrze, wg mnie oczywi艣cie. pozdr kozioo
Napisano 2 Maj 200421 l niekt贸re z render贸w (fR, Vray) maj膮 wbudowan膮 funkcj臋 displacement kt贸ra by sie 艣wietnie sprawdzi艂a na tej ga艂臋zi.
Napisano 2 Maj 200421 l Malwix: ja- kozioo a nie kazio:] Masz troszke niepotrzebnych polygon贸w wewn膮trz ga艂膮zki - mo偶na je wywali膰:)
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto