Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam sie czy sa podobne sterowniki do maxa ale do radeona 9500 8-pipe 64 Mb . i czy sa po przerobieniu jej na fireGL jakies dodatkowe opce w Maxie w ustawieniach sterownika.....

• Odpowiedzi 27
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

dobra ale czy sa moze sterowniki do ati x1 do 3d maxa 6 ? bo na starych sterach po instalacji moda na x1 wywala mi z maxa a to wina sterow do maxa....poprostu mam stery tylko do maxa 5 (tylko takie sa w control panel)

Napisano
  • Autor

moze ktos mi pomuc?? heh naprawde to dlamnie wazne bo mi max na open gl chodzi gozej niz na omegach

Napisano
  • Autor

dobra poradzilem sobie i teraz z Ati RADEON 9500 64MB 8-pipe version mam FireGL X-2 i sterowniki do maxa tez dzialaja....jak ktos by chcial juz przemodowane sterowniki do radeonow to walic do mnie na gg..

Napisano

Słuchaj, mam ten sam problem z moim radeonem 9800 se zmodowanym już skutecznie na FireGL X2. Komunikaty DOKŁADNIE takie same. Mógłbyś wyjawić jak to zrobić? Ale tak krok po kroczku :D, bo seryjnie walczę od paru ładnych dni z temtem i nie wiem co i jak - celem dokładniejszych danych zapraszam do mojego postu. Dzięki za pomoc.

Napisano
  • Autor

zobaczcie co potrafi fireGL X-2 :D przy tym mialem okolo 22 f/s w wireframe. Ta karta niejest taka zla jak sadzilem....swoje potrafi....hehe

Napisano

przyznaje ze ladnie ci to myka, kurcze, lepiej niz moj modowany ti4200:/

edit:lepiej? rozwala mojego @q700xgl w maczek. drobny maczek.

Napisano
  • Autor

wiecie co ustawcie sobie boxa we wszystkich parametrach 3x po 200 segmetow(czyli max) i skopjujcie zeby 4 te boxy byly widoczne na perspective i ustawcie sobie jeszcze wireframe i tak na oko oszacujcie ile bedzie fpsno umnie prawie 30 tak na oko oszacowalem ze jest 22

Napisano
  • Autor

aha jeszcze jedno sterownik do X2 odblokowywuje pelne 8 potokow(tak jak sterowniki Omega).przynajmniej u mnie...wiec posiadacze radeonow :D

Napisano
  • Autor

aha jeszcze jednio w sterach w maxie od fireGL mam cos takiego jak fog.....no i jak to skafigorowac zeby symulowalo foga w viewpointach..?? bo probowalem pare razy i sam juz niewiem

Napisano

panie marcinie 18pl moglby pan swoje posty do 2 ograniczyc a nie \"spamowac\" tyloma postami ?

a radeon 9500 sama mam tyle ze mam z niej 9700 zrobiona bo gram i moj pikny tez co do radkow nie mam zastzerzen ale pod linuxem to katastrofa jesli chodzi o drivery coz nie mozna miec wszystkiego :/ milam fire gl swietnie chodzilo az sie milo pracowalo heh ... no coz musialam zmienic i tyle mniejsza z tym sa juz nowe drivery pod linuxa ale nie milam czasu wyprobowac jesszcze moze cos sie zmienilo :?

polecam tez radki przy dual head ( pod windowsem) bo sygnal na 2 monitorze czy tv maja baaardzo ladny

noi niech pan swoje posty poredukuje !!

Napisano

a ja niestety nie jestem zachwycony tym softowym firegl-em. obecnie mam R9600 saphira i soft mod przerobil go na firegl T (cos tam1 lub 2). I prawde mowiac rozczarowalem sie tym firegl-em, przyspieszenie nieznaczne, w Direct 3D jest jednak znacznie szybciej.

Napisano
  • Autor

po pierwsze nalezy modowac jak cos to na X2 a nie costam....po drugie to masz w costum drv dopiero kopa a nie w d3d...

Napisano

kochany... :-) wiem co robilem. stwierdzam ze radeona 9600 przerobilo mi na firegl T i ze na tych sterownikach i w maxie oczywiscie ustwione stery custom nie jest wcale zauwazalnie szybciej. a porownywalem do zwyklego trybu Directa 3D w maxie na ktorym jest zdecydowanie szybciej. wykluczma tu zla instalacje bo troche sie juz nainstalowalem sterownikow i wiem jak to robic. a co do firegla X czy T to sterownik wybiera rodzaj karty a nie ty i widocznie przy radeonach 9500 jest fifegl X a przy radeonach 9600 jest T.

Napisano

prosze sie nie klocic panowie

@ zibi ja nie jestem zachwycona 9600 powiem sczerze ( bez obrazy) hmm myslalam ze bedzeisz mial w d3d wolniej czlowiek ciagle sie uczy ja mam 9500 to jet poprostu inny model dzieki zbi za info :)

@ marcin18pl o cos pana prosilam i jak widze to pozostalo bez odezwu ?! niech pan tu nie krzyczy

Napisano
  • Autor

boze MeG ale gdzie ty wyczytalac jakis krzyk...ja poprosu mowie.....hmm dobra jesli chodzi o spekulacje do innych modeli to ja nic niemowie juz...

i ja nie krzycze :)

Napisano

Kiedys prosilem aby ktoś pomogl mi z przerobka 8500 na 8800 ale niestety kazdy odsyłał mnie na inne strony i mi to nie pomoglo

Nie jestem geniuszem hakowania a tam co przeczytalem trzeba cos zhakowac programem by zainstalowac c panel i firegl pod maxa.

Dlatego bardzo ladnie prosze aby ktos jak tepemu wyjasnił jak mam przerobić tą kartę albo moze jakiś kontakt to tego kto potrafi to zrobić emeil lub gg. Z góry dziękuje. POtrzebuje tej przeróbki

Napisano

Yelon, szukalem szukalem i w koncu znalazlem naruskiej stronie przerobione stery do firegl 8700/8800 i daje ci slowo odpusc sobie. zysk jest nie wielki naprawde np. scena z ok. 800 tys. poly (wire) obracala sie z predkoscia ~ 1-2 kl/s !!!. zdecydowanie proponuje ci przejsc na directa 3D. ta sam scena (wlaczone cieniowanie) ~ 5 ++ kl/s. niestety wiecej z radka 8500 sie nie wycisnie.

Napisano

Dobra dzieki chyba jednak bede musiaB wydac pieniadze na 4200 lub ati 9500 .

Dzieki

Napisano

Dobra dzieki chyba jednak bede musiaB wydac pieniadze na 4200 lub ati 9500 .

Dzieki