adek Napisano 17 Marzec 2010 Napisano 17 Marzec 2010 Zachęcam do rzucenia okiem na oprogramowanie o nazwie Harry Storbacka's Digital Artist, które pojawiło się już jako oficjalna stabilna wersja 1.0. W skrocie: HSDA to oprogramowanie do malowania 2D z wbudownym pewnym "wspomaganiem przestrzennym". Zachęcam do obejrzenia filmów wideo. Więcej: http://www.max3d.pl/news.php?id=1075
adek Napisano 17 Marzec 2010 Autor Napisano 17 Marzec 2010 Jestem ciekaw czy ktoś z Was próbował tego softu. Jeśli tak, z ciekawości, napiszcie czy to "wspomaganie przestrzenne" faktycznie się przydaje, czy jest to wygodne. Jest to coś nowego (przynajmniej wczesniej się z tym nie spotkałem), na filmach wygląda fajnie, ale jak w praktyce?
Matuzalem Napisano 17 Marzec 2010 Napisano 17 Marzec 2010 Jak tak dalej pójdzie, to umiejętności, wiedza i talent przestaną się liczyć...
Levus Napisano 18 Marzec 2010 Napisano 18 Marzec 2010 Jak tak dalej pójdzie, to umiejętności, wiedza i talent przestaną się liczyć... Z całą pewnością. Samo się wymyśli, zrobi i wrzuci na forum. Po czym 20 razy się samo skomentuje:D
Pawel Lipka Napisano 18 Marzec 2010 Napisano 18 Marzec 2010 Matuzalem: ja mam obserwacje taka z kolei, ze grafika komputerowa 2d/3d zaczyna juz bardziej przypominac aranzacje niz tworzenie od zera. Niestety ida za tym rozne niedogodnosci. Przestaje sie cenic ludzi, wzrastaja wymagania, wynagrodzenia spadaja. To jak z telefonami komorkowymi...mialy byc takie super, a sluza glownie temu by szybciej wykonywac swoja prace...przy czym kazdy wie, ze to co kiedys w tydzien zalatwiamy teraz w 2 dni i placi tylko za te dwa dni wiec co za pozytek z tej technologii;)
norden Napisano 18 Marzec 2010 Napisano 18 Marzec 2010 mysle że arty osób które zaczną tego uzywać nabiorą klockowatości tak jak to widzimy w video powyzej...
Gość i-riss Napisano 18 Marzec 2010 Napisano 18 Marzec 2010 wg mnie to super narzedzie i tylko od artysty zalerzy czy wykorzysta go kreatywnie
happy-angel Napisano 20 Marzec 2010 Napisano 20 Marzec 2010 Tak ten program to prawie takie same zło jak linijka i podręcznik z perspektywy!
Rekomendowane odpowiedzi