godzio Posted March 18, 2010 Share Posted March 18, 2010 (edited) Witam, mam taki problem, nie renderują mi się ujęcia w batch renderze. wygląda to tak, że jak przychodze do pracy po całej nocy to jest policzony jeden a reszta fail, ale jak siedzę przy kompie i puszczam małe rendery to liczą się wszystkie. Vray pisze że ma jakiś problem z licencją. Plis help..... Pzdr.b Edited March 18, 2010 by godzio Link to comment Share on other sites More sharing options...
SWRSC Posted March 18, 2010 Share Posted March 18, 2010 może dongle został wyjęty z usb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
godzio Posted March 18, 2010 Author Share Posted March 18, 2010 cały czas jest na swoim miejscu :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traitor Posted March 18, 2010 Share Posted March 18, 2010 A czemu nie liczysz Backburnerem? Jezeli wywali sie proces to bedziesz mial info z jakiego powodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
godzio Posted March 18, 2010 Author Share Posted March 18, 2010 bo nie wiem jak tego używać :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traitor Posted March 18, 2010 Share Posted March 18, 2010 (edited) Odpalasz na serwerze "manager", na jednostkach przeliczajacych pliki "server", dajesz net render w projekcie i tyle w temacie. Plikiem Monitor sledzisz postep pracy. Mozna oczywiscie stosowac takze na jednym komputerze. Polecam, bo to swietna sprawa. Edited March 18, 2010 by Traitor Link to comment Share on other sites More sharing options...
godzio Posted March 18, 2010 Author Share Posted March 18, 2010 Odpalasz na serwerze "manager", na jednostkach przeliczajacych pliki "server" i dajesz net render w projekcie i tyle w temacie. Mozna oczywiscie stosowac takze na jednym komputerze. Polecam, bo to swietna sprawa. jestem dośc mocno w tyle, bo nic nie zrozumiałem, Jak właczyć backburnera? sorry za zawracanie dupy ale, nigdy z tego nie korzystałem, nie miałem potrzeby. a widzę że teraz się przyda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traitor Posted March 18, 2010 Share Posted March 18, 2010 C:\Program Files\Autodesk\Backburner - Tam masz pliki o nazwie Manager, Server, Monitor 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
godzio Posted March 19, 2010 Author Share Posted March 19, 2010 dzięki za pomoc, udało się, nie zrestartował się komputer. fajne bo można z paru plików puszczać. czy jest sposób, żeby najpierw zrobić kolejkę do renderowania a dopiero potem puścić do renderowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traitor Posted March 19, 2010 Share Posted March 19, 2010 Kliknij na zapuszczony proces i prawym przyciskiem wlacz opcje Suspend (Zatrzymaj). Jak bedziesz chcial puscic liczenie daj Activate. Ew nie odpalaj serverow podczas wrzucania scen. Wtedy kolejkowanie bedzie czekalo az ktorys z plikow Server zostanie uruchomiony i dopiero wtedy rozpocznie sie przeliczanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
godzio Posted March 19, 2010 Author Share Posted March 19, 2010 dzięki raz jeszcze, uratowało mi to jeden dzień :) przez noc policzyło sie 8 ujęć z dwóch róznych plików, rewelacja :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traitor Posted March 19, 2010 Share Posted March 19, 2010 W takim razie milo mi, ze moglem w czyms pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts