Napisano 18 Marzec 201015 l Witam, mam taki problem, nie renderują mi się ujęcia w batch renderze. wygląda to tak, że jak przychodze do pracy po całej nocy to jest policzony jeden a reszta fail, ale jak siedzę przy kompie i puszczam małe rendery to liczą się wszystkie. Vray pisze że ma jakiś problem z licencją. Plis help..... Pzdr.b Edytowane 18 Marzec 201015 l przez godzio
Napisano 18 Marzec 201015 l A czemu nie liczysz Backburnerem? Jezeli wywali sie proces to bedziesz mial info z jakiego powodu.
Napisano 18 Marzec 201015 l Odpalasz na serwerze "manager", na jednostkach przeliczajacych pliki "server", dajesz net render w projekcie i tyle w temacie. Plikiem Monitor sledzisz postep pracy. Mozna oczywiscie stosowac takze na jednym komputerze. Polecam, bo to swietna sprawa. Edytowane 18 Marzec 201015 l przez Traitor
Napisano 18 Marzec 201015 l Autor Traitor napisał: Odpalasz na serwerze "manager", na jednostkach przeliczajacych pliki "server" i dajesz net render w projekcie i tyle w temacie. Mozna oczywiscie stosowac takze na jednym komputerze. Polecam, bo to swietna sprawa. jestem dośc mocno w tyle, bo nic nie zrozumiałem, Jak właczyć backburnera? sorry za zawracanie dupy ale, nigdy z tego nie korzystałem, nie miałem potrzeby. a widzę że teraz się przyda.
Napisano 18 Marzec 201015 l C:\Program Files\Autodesk\Backburner - Tam masz pliki o nazwie Manager, Server, Monitor
Napisano 19 Marzec 201015 l Autor dzięki za pomoc, udało się, nie zrestartował się komputer. fajne bo można z paru plików puszczać. czy jest sposób, żeby najpierw zrobić kolejkę do renderowania a dopiero potem puścić do renderowania?
Napisano 19 Marzec 201015 l Kliknij na zapuszczony proces i prawym przyciskiem wlacz opcje Suspend (Zatrzymaj). Jak bedziesz chcial puscic liczenie daj Activate. Ew nie odpalaj serverow podczas wrzucania scen. Wtedy kolejkowanie bedzie czekalo az ktorys z plikow Server zostanie uruchomiony i dopiero wtedy rozpocznie sie przeliczanie.
Napisano 19 Marzec 201015 l Autor dzięki raz jeszcze, uratowało mi to jeden dzień :) przez noc policzyło sie 8 ujęć z dwóch róznych plików, rewelacja :)