lukasjogabonito Napisano 11 Kwiecień 2010 Napisano 11 Kwiecień 2010 (edytowane) Witam...robię wnętrze od pewnego czasu i postanowiłem je tu wrzucić. Zainspirowało mnie pewne zdjęcie, jednak traktuje je koncepcyjnie więc nie ma sensu go tu pokazywać.Z założenia będzie dużo detalu, książek itp, jak to wyjdzie na moim jednordzeniowym athlonie zobaczymy;) Właśnie ze względu na niego dywan to narazie tylko tekstura.Będą 2 ujęcia. Kwiatki nie mojego autorstwa... Moje zbiory tekstur książek są niewystarczające więc jak ktoś by się podzielił własnymi to byłbym wdzięczny;) Od razu update książek i drugie ujęcie: Bump na komodzie już poprawiony, nie wiem czy lepiej będzie z widokiem za oknem??? Edytowane 11 Kwiecień 2010 przez lukasjogabonito
ptfromscr Napisano 12 Kwiecień 2010 Napisano 12 Kwiecień 2010 w czym render? jeżeli Vray to daj na światło 'INVISIBLE' bo przepalenie w oknie jest okropne i najlepiej umieść jakieś tło :) nie wiem co masz na myśli, że bump komody poprawiony bo jeżeli to to co na zdjęciu to tiling mapy za mały jak dla mnie i chyba powinna być odwrócona o 90 stopni, ale mogę się mylić :) a co do książek to ja np robiłem tak że wycinałem grzbiety z fot tego typu: LINK 1 LINK 2 LINK 3 i montowalem to u siebie bo i tak boków książek stojących w rzędzie nie widać:) pozdrawiam i życzę powodzenia :) 1
lukasjogabonito Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Napisano 12 Kwiecień 2010 ptfromscr z bump-em dokładnie jak mówisz w kolejnym renderze bedzie ok...a za linki dzieki;)
XaoC Napisano 12 Kwiecień 2010 Napisano 12 Kwiecień 2010 , jak to wyjdzie na moim jednordzeniowym athlonie zobaczymy;) O, kolega też ma jednordzeniówkę:) Dlatego skupiam się ostatnio ma modelach i prostych animacjach w scanline i czekam na lepsze czasy, gdy przyjdzie nowy sprzęt (już odliczam dni....:D) No powodzenia:) P.S. renderujesz na tym samym sprzecie? Ile jeden render? Bo ostatnio jak renderowalem pokoj 800x600 w vrayu to zajelo mi to ponad 4h
lukasjogabonito Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Napisano 12 Kwiecień 2010 P.S. renderujesz na tym samym sprzecie? Ile jeden render? Bo ostatnio jak renderowalem pokoj 800x600 w vrayu to zajelo mi to ponad 4h Tak, ale już się przyzwyczaiłem jak trzeba to na noc zostawiam. 1200x900 jakieś 6h, tylko testy są męczące...
Camel Napisano 12 Kwiecień 2010 Napisano 12 Kwiecień 2010 te całe godziny.. ? Jaki procek, ustawienia pokaz, wersja vraya
lukasjogabonito Napisano 15 Kwiecień 2010 Autor Napisano 15 Kwiecień 2010 Athlon 64 3000+ 1,8 Ghz GF 6600 Vray 1.5 sp2
XaoC Napisano 17 Kwiecień 2010 Napisano 17 Kwiecień 2010 No tak to jest jak nie ma się chociażby dwurdzeniówki, ja mam 2600+ jesli dobrze pamietam, czyli jeszcze gorzej xD. Bo athlon 64 zdaje sie jak p4 jest "ala" dwurdzeniowy? Ale warto czasami poczekać i nie wydawać kasy by potem bezczelnie z Maxwella korzystać:)
lukasjogabonito Napisano 23 Kwiecień 2010 Autor Napisano 23 Kwiecień 2010 Update: [/url] Po lewej lekki szum wyszedł nie bardzo wiem z czego to wynika...?
Samot-nick Napisano 24 Kwiecień 2010 Napisano 24 Kwiecień 2010 ten szum to moze byc za mala wartosc w subdivision swiatel, albo subdivs w materialach maly. Dywanik, fakt, ladny. Vray fur? czy jakos inaczej robiles??
lukasjogabonito Napisano 27 Kwiecień 2010 Autor Napisano 27 Kwiecień 2010 Witam ponownie...komputer już mi nie domaga, więc raczej będzie to final...wiem ze jeszcze odbicia można dopracować na meblach ale już cierpliwości nie mam. Jak będę miał lepszy sprzęt na pewno wrócę do tego...nie poradziłem sobie z przepaleniem na stoliku - 2gie ujęcie (nie widać tekstury gazetki) jutro moze w psie coś zdołam zdziałać...
Rekomendowane odpowiedzi