Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam...robię wnętrze od pewnego czasu i postanowiłem je tu wrzucić. Zainspirowało mnie pewne zdjęcie,

jednak traktuje je koncepcyjnie więc nie ma sensu go tu pokazywać.Z założenia będzie dużo detalu, książek itp,

jak to wyjdzie na moim jednordzeniowym athlonie zobaczymy;)

Właśnie ze względu na niego dywan to narazie tylko tekstura.Będą 2 ujęcia. Kwiatki nie mojego autorstwa...

Moje zbiory tekstur książek są niewystarczające więc jak ktoś by się podzielił własnymi to byłbym wdzięczny;)

9eca5a7c.jpg

Od razu update książek i drugie ujęcie:

7c021bb5.jpg

Bump na komodzie już poprawiony, nie wiem czy lepiej będzie z widokiem za oknem???

Edytowane przez lukasjogabonito
  • Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

w czym render? jeżeli Vray to daj na światło 'INVISIBLE' bo przepalenie w oknie jest okropne i najlepiej umieść jakieś tło :) nie wiem co masz na myśli, że bump komody poprawiony bo jeżeli to to co na zdjęciu to tiling mapy za mały jak dla mnie i chyba powinna być odwrócona o 90 stopni, ale mogę się mylić :) a co do książek to ja np robiłem tak że wycinałem grzbiety z fot tego typu:

LINK 1

LINK 2

LINK 3

i montowalem to u siebie bo i tak boków książek stojących w rzędzie nie widać:)

pozdrawiam i życzę powodzenia :)

• Confused 1
Napisano
,

jak to wyjdzie na moim jednordzeniowym athlonie zobaczymy;)

O, kolega też ma jednordzeniówkę:) Dlatego skupiam się ostatnio ma modelach i prostych animacjach w scanline i czekam na lepsze czasy, gdy przyjdzie nowy sprzęt (już odliczam dni....:D)

No powodzenia:)

P.S. renderujesz na tym samym sprzecie? Ile jeden render? Bo ostatnio jak renderowalem pokoj 800x600 w vrayu to zajelo mi to ponad 4h

Napisano
P.S. renderujesz na tym samym sprzecie? Ile jeden render? Bo ostatnio jak renderowalem pokoj 800x600 w vrayu to zajelo mi to ponad 4h

Tak, ale już się przyzwyczaiłem jak trzeba to na noc zostawiam. 1200x900 jakieś 6h, tylko testy są męczące...

Napisano

No tak to jest jak nie ma się chociażby dwurdzeniówki, ja mam 2600+ jesli dobrze pamietam, czyli jeszcze gorzej xD. Bo athlon 64 zdaje sie jak p4 jest "ala" dwurdzeniowy?

Ale warto czasami poczekać i nie wydawać kasy by potem bezczelnie z Maxwella korzystać:)

Napisano

Witam ponownie...komputer już mi nie domaga, więc raczej będzie to final...wiem ze jeszcze odbicia można dopracować na meblach ale już cierpliwości nie mam. Jak będę miał lepszy sprzęt na pewno wrócę do tego...nie poradziłem sobie z przepaleniem na stoliku - 2gie ujęcie (nie widać tekstury gazetki) jutro moze w psie coś zdołam zdziałać...

ec20ce7a.jpg

28cc9a80.jpg