adek Napisano 14 Kwiecień 2010 Napisano 14 Kwiecień 2010 Pojawiły się oficjalne wideo tutoriale od Autodesku dotyczące pluginu CAT (plugin do animacji postaci kupiony rozwijany w tej chwili przez Autodesk). Więcej: www.autodesk.com
Loopik Napisano 14 Kwiecień 2010 Napisano 14 Kwiecień 2010 ... kupiony przez Autodesk? Nawet nie wiedziałem, ale jestem do tyłu. Fajny news, dzieki adek!
Kris_R Napisano 14 Kwiecień 2010 Napisano 14 Kwiecień 2010 Fajnie, rzetelnie przedstawione.. choć to tylko taka mała rozgrzewka - CAT jest na rynku już tyle lat, że mogli od razu zapodać tutoriale w stylu CAT - Advanced, bo technik jest sporo a te tutki to czubeczek góry lodowej. Loopik.. hehe :) Kupiony już kilka lat temu... a teraz zamiplementowany do Maxa
hokr Napisano 14 Kwiecień 2010 Napisano 14 Kwiecień 2010 wydaje mi się, czy te tutoriale były już dawno dawno??
fps Napisano 14 Kwiecień 2010 Napisano 14 Kwiecień 2010 Jeśli chodzi o ciekawe materiały do CATa, to można też zerknąć na tutoriale Louisa Marcoux na Autodesk Area: http://area.autodesk.com/louis_tutorials/
Reanimator Napisano 14 Kwiecień 2010 Napisano 14 Kwiecień 2010 CATa kupil najpierw Softimage oczywiscie. Pozniej, razem z cala reszta przeszedl pod skrzydla Autodeskowe.
Pierzak Napisano 15 Kwiecień 2010 Napisano 15 Kwiecień 2010 Tutki spoko ale czy ktos mi moze powiedziec w jaki sposob zmusic CATmuscles zeby deformowaly siatke postaci. Nie moge rozkminic w jaki sposob modyfikator Skin ma brac te miesnie pod uwage.
fps Napisano 15 Kwiecień 2010 Napisano 15 Kwiecień 2010 (edytowane) Jeśli dobrze pamiętam, w CatMuscle ustawiamy Type jako Bones, a potem w modyfikatorze Skin podajemy obiekty-mięśnie jako bones. Albo używamy SkinWrap. Tutaj opisana jest procedura: CAT - Working With Muscles Przy okazji: jest też fajny tutorial Louisa Marcoux, pokazujący jak zrobić prosty system mięśni na bazie zwykłych bonesów, jak komuś się np. wieszają CATowe :) Creating muscles in 3ds max Edytowane 15 Kwiecień 2010 przez fps
Rekomendowane odpowiedzi