Skocz do zawartości

ChC.24: Mityczna Menażeria by atheg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Oj, jak długo mnie nie było... za długo :( Zaklepuję wątek żeby się zmobilizować i wyrwać ze spirali pracy.

Edytowane przez atheg
  • Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Za Wikipedią:

Badnjak (serb.-chorw. Badnjak, bułg. Bădnik) – w wierzeniach Słowian południowych demoniczna istota wyobrażana w postaci pniaka lub gałęzi o cechach antropomorficznych (przede wszystkim z brodą). Kukłę Badnjaka palono podczas przesilenia letniego lub zimowego (tzw. polano bożonarodzeniowe). Z iskier wróżono wysokość reprodukcji bydła w następnym roku.

badnjak.jpg

Napisano

Dziękuję Coyote, dziękuję RaVirr. Nad wszystkim popracuję, wrzucałem szkic na szybko. Brushowe gałązki znikną, tu są w celach orientacyjnych. A co do skali to się jescze właściwie nie zdecydowalem :) Nie wiem czy fajny byłby wielki jak dąb, czy małe, wredne, wreszczące polano?

Napisano

Wielki mógłby pozować na takiego Boga lasu, co jest, moim zdaniem, bardzo atrakcyjne:D

Aczkolwiek takie małe wredne coś też ma swój urok..gdybyś zrobił kawał drewna o charakterze gremlina byłoby całkiem przyjemnie:)

Napisano

świetny pomysł na stwora! Taki słowiański Drzewiec... moim zdaniem powinien być raczej "wielki jak dąb"... ale takie wersje mini też mogą być ciekawe, zależy jak nam to przedstawisz. ;) powodzenia!

Napisano

No no, jednak ktoś pomyśla, że dopóki Mieszko nie stwierdził że lepiej pokropić cały naród to też mieliśmy (słowianie) fajną mitologię :D Bardzo fajna realizacja na tym etapie, choć rowki w korze są jakoś tak niepokojąco równoległe. I przydałoby się tam kilka jakichś niepotrzebnych dtali jak zadrapania, odpadnięty kawałek, może grzyb itp. Ale to pewnie jak już ustalisz skalę to to poprawisz :)

Napisano

Jade, jade :) Ostatnio jakos za malo mam czasu na wsyztsko :) Ale dzis mam pare godzinek to chyba dokoncze. Bardzo dziękuję za wszystkie powyższe komentarze. Inspirujące i achęcające do pracy.

Napisano

Niestety nic nie idzie... Wszystko się posypało, system, pakiet adobe... jestem jak bez reki. Takie cos to mi sie jeszcze nei przytrafilo. Pozostaje mi zyczyc powodzenia wszystkim pozostałym uczestnikom CHC i podziekowac za wszystkie komentarze w tym nader ubogim z mojej strony watku.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności