atheg Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 (edytowane) Oj, jak długo mnie nie było... za długo :( Zaklepuję wątek żeby się zmobilizować i wyrwać ze spirali pracy. Edytowane 19 Kwiecień 2010 przez atheg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atheg Napisano 19 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2010 Za Wikipedią: Badnjak (serb.-chorw. Badnjak, bułg. Bădnik) – w wierzeniach Słowian południowych demoniczna istota wyobrażana w postaci pniaka lub gałęzi o cechach antropomorficznych (przede wszystkim z brodą). Kukłę Badnjaka palono podczas przesilenia letniego lub zimowego (tzw. polano bożonarodzeniowe). Z iskier wróżono wysokość reprodukcji bydła w następnym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 superowy pomysł i sam creature jedyne co mi nie pasi to te brushowe gałązki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 fajny ziomal, tylko, póki co, tak do końca nie widać skali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atheg Napisano 19 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2010 Dziękuję Coyote, dziękuję RaVirr. Nad wszystkim popracuję, wrzucałem szkic na szybko. Brushowe gałązki znikną, tu są w celach orientacyjnych. A co do skali to się jescze właściwie nie zdecydowalem :) Nie wiem czy fajny byłby wielki jak dąb, czy małe, wredne, wreszczące polano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 Wielki mógłby pozować na takiego Boga lasu, co jest, moim zdaniem, bardzo atrakcyjne:D Aczkolwiek takie małe wredne coś też ma swój urok..gdybyś zrobił kawał drewna o charakterze gremlina byłoby całkiem przyjemnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 20 Kwiecień 2010 Share Napisano 20 Kwiecień 2010 bardzo czad...zarówno sam rysunek jak i temat który wykopałeś...aż muszę doczytać :] pzdr. i powodzenia dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalion Napisano 20 Kwiecień 2010 Share Napisano 20 Kwiecień 2010 świetny pomysł na stwora! Taki słowiański Drzewiec... moim zdaniem powinien być raczej "wielki jak dąb"... ale takie wersje mini też mogą być ciekawe, zależy jak nam to przedstawisz. ;) powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 No no, jednak ktoś pomyśla, że dopóki Mieszko nie stwierdził że lepiej pokropić cały naród to też mieliśmy (słowianie) fajną mitologię :D Bardzo fajna realizacja na tym etapie, choć rowki w korze są jakoś tak niepokojąco równoległe. I przydałoby się tam kilka jakichś niepotrzebnych dtali jak zadrapania, odpadnięty kawałek, może grzyb itp. Ale to pewnie jak już ustalisz skalę to to poprawisz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 Jedziesz Olo, jedziesz :) fajnie, ze zawsze cos ciekawego z rekawa wyciagasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atheg Napisano 30 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2010 Jade, jade :) Ostatnio jakos za malo mam czasu na wsyztsko :) Ale dzis mam pare godzinek to chyba dokoncze. Bardzo dziękuję za wszystkie powyższe komentarze. Inspirujące i achęcające do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 30 Kwiecień 2010 Share Napisano 30 Kwiecień 2010 Praca nieźle idzie, obawiam się, że wygrasz :P noiprox u Mieszka to takich wierzeń nie było :P My mieliśmy bardziej ludzkie formy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atheg Napisano 30 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2010 Niestety nic nie idzie... Wszystko się posypało, system, pakiet adobe... jestem jak bez reki. Takie cos to mi sie jeszcze nei przytrafilo. Pozostaje mi zyczyc powodzenia wszystkim pozostałym uczestnikom CHC i podziekowac za wszystkie komentarze w tym nader ubogim z mojej strony watku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi