Napisano 20 Kwiecień 201014 l Witam Załączone wizualizacje to projekt małego studia- założeniem inwestora było całkowite otworzenie przestrzeni- kuchnia jako wyspa na środku - jedynym zamkniętym pomieszczeniem jest łazienka. Projekt w fazie ustaleń więc może jeszcze ulec zmiania. Co do jakości wizualizacji- zdaję sobie sprawę, że nie są PRo ale ciągle poszukuje:] Załączam rzut. Proszę o ocenę. Pozdrawiam!
Napisano 20 Kwiecień 201014 l Jak dla mnie wizualizacje są jak najba PRO ;) Projekt zresztą też zacny. Nowoczesny ale nie przesadzony. Sporo się dzieje, może trzeba by gdzieniegdzie jeszcze "poczyścić" ale mi się podoba. Nie wzgardziłbym takim studio ;) Ciekawe podejście do zawieszenia TV na styku 'salonu' i kuchni.
Napisano 21 Kwiecień 201014 l jak dla mnie troche za duzo odbic, tzn... zbyt intensywne, ale to moje zdanie oczywiscie:) ogolnie swietna robota!
Napisano 21 Kwiecień 201014 l Autor dzięki za oceny..co do samych wizek to zdaję sobie sprawę z niedociągnięć, ciągle się uczę, chciałabym by były tak dobre jakościowo jak niektórych tutaj na forum:}
Napisano 23 Kwiecień 201014 l Ten projekt został ''zastrzelony'' w pewnych swoich częściach. Mam wrażenie, że można to poprawić. Mam tu na myśli głownie sposób wykorzystania materiałów. 52 m2... a wszystko dodatkowo zmniejszone ciemną kolorystyką ścian czy posadzki. Układ do zniesienia. Mało wciągający, ale 52 m2. robi jednak swoje. Poprawnie ukryta sypialnia. Wyjście z łazienki wprost na wyspę - trudna sprawa... Garderoba może być rozwiązana znacznie wygodniej i prościej. Niestety zero interesującego oświetlenia sztucznego - raczej zrobione ''tak poprostu'', żeby coś było i świeciło. niektóre miejsca mogą w realizacji być dobre - np.: kinkiet na drewnianej ścianie obok kanapy. Ogólnie - dość przewidywalnie i standardowo, dlatego mało intersujący projekt.
Napisano 23 Kwiecień 201014 l Autor Dzięki za uwagi- 52 metry po podłodze- ze względu na skosy przestrzeni użytkowej dużo mniej.. co do garderoby - jest umiejscowiona na podeście- jaki jest tam z powodu tego, pod nim jest klatka schodowa. Jeśli chodzi o wejście do łazienki od strony wyspy- pierwotnie wejście było zaproponowane od strony sypialni- jednak inwestor koniecznie chciał mieć wannę z prysznicem- i to jest jedyne miejsce( na rzucie załączonym) gdzie ta wanna może stać. Tak samo układ wyspy, sprzętu na wyspie- wymusza pewne rozwiązania. Dużo opowiadać.
Napisano 24 Kwiecień 201014 l Zastanawia mnie tylko czy ci, co projektują prostokątne kible, mieli okazję na nich posiedzieć ;)
Napisano 24 Kwiecień 201014 l Zastanawia mnie tylko czy ci, co projektują prostokątne kible, mieli okazję na nich posiedzieć ;) Ile razy usłyszałem: '' To jest niewygodne, ponieważ wygląda na niewygodne ''. :cool: Słabiutki argument. Jeżeli np.: Duravit 'zrobił' kwadratową toaletę, to na pewno to przemyśleli. Wierzę w to. Nie wdraża się do produkcji rzeczy które nie sprzyjają użytkownikowi. Idź do jakiegoś sklepu i sobie usiądź ... :D Jeśli chodzi o wejście do łazienki od strony wyspy- pierwotnie wejście było zaproponowane od strony sypialni - jednak inwestor koniecznie chciał mieć wannę z prysznicem- i to jest jedyne miejsce ( na rzucie załączonym) gdzie ta wanna może stać. Tak samo układ wyspy, sprzętu na wyspie- wymusza pewne rozwiązania. Wierzę, że można inaczej.
Napisano 25 Kwiecień 201014 l Ile razy usłyszałem: '' To jest niewygodne, ponieważ wygląda na niewygodne ''. :cool: Ja nie teoretyzuję, tylko pytam wprost: "czy ci, co projektują prostokątne kible, mieli okazję na nich posiedzieć" Słabiutki argument. Jeżeli np.: Duravit 'zrobił' kwadratową toaletę, to na pewno to przemyśleli. Wierzę w to. Czyli jednak sam nie siedziałeś. Skoro uważasz że to słaby argument to idź i posadź na nim własną dupę ;) Nie wdraża się do produkcji rzeczy które nie sprzyjają użytkownikowi. Idź do jakiegoś sklepu i sobie usiądź ... :D No właśnie w tym problem, że miałem okazję... ...empiria w tym wypadku przynosi bardziej racjonalne wnioski niż teoria ;) Edytowane 25 Kwiecień 201014 l przez 1084
Napisano 26 Kwiecień 201014 l No właśnie w tym problem, że miałem okazję... No i co cię tam uwierało ? ;)
Napisano 27 Kwiecień 201014 l No i co cię tam uwierało ? ;) Odkryłem że deska nie ma w środku owalnego wycięcia. :) ale wiara czyni cuda....
Napisano 27 Kwiecień 201014 l mam prostokątny kibel - jest bardzo niewygodny No to się w Duravicie, Simas'ie, Villeroy'u, Catalano, i kilku innych zdrowo rąbnęli. Szpinak mówi, że jest niewygodny. ;) Cholera - niedobrze.
Napisano 27 Kwiecień 201014 l Może kwadratowy klop jest dla kwadratowych dup? W dobie zasztuczniania żywności konserwantami i pakowania masy pustych kalorii w produkty śmie twierdzić że takowe klopki zaczną się sprzedawać.. ;) A tak na powaznie to miałem okazje siedziec na czymś takim i było ok :)
Napisano 27 Kwiecień 201014 l Pinero - poziom Twojego Ego jest równie wysoki, co poziom Twoich projektów.
Napisano 27 Kwiecień 201014 l Pinero - poziom Twojego Ego jest równie wysoki, co poziom Twoich projektów. Drogi 1084' :) - Ja po prostu nie rozumiem ludzi, którzy władają argumentami pt.: - '' bo tak ''. Niestety często się z tym spotykam. To jest według mnie pokazywanie własnego ego. Żeby była jasność - Pan Szpinak może uważać, że kwadratowy jest niewygodny. Nikt mu tego nie zabrania. Nie mam też na myśli dokładnie jego opinii pisząc powyższe. Ujmuję raczej ogólną krążącą w eterze opinię i argument, który przytoczyłem. Kim był by architekt / projektant, bez własnego ego - czyli w wolnym rozumieniu pewnego rodzaju pewności siebie co do własnego ''ja'', co do podejmowanych decyzji, wybieranych rozwiązań czy materiałów - bądź wyposażenia użytego w projekcie. Albo jesteś słaby, albo silny w tym co robisz. Taki zawód, tacy ludzie, i takie realia. Edytowane 27 Kwiecień 201014 l przez Pinero
Napisano 27 Kwiecień 201014 l Zapytam, w takim razie, jeszcze raz: "Czy miałeś okazję siedzieć na prostokątnym kiblu"? Oczekuję jednej prostej odpowiedzi: TAK lub NIE. Nie chcę się wdawać już w żadne dyskusje off-top. Nie interesuje mnie zupełnie Twoje zdanie na temat zawodu. Sam jestem architektem i mam swoje własne. Interesuje mnie tylko jedno słowo, w tym temacie: TAK lub NIE. Każdą inną wypowiedź zignoruję.
Napisano 27 Kwiecień 201014 l Zapytam, w takim razie, jeszcze raz: "Czy miałeś okazję siedzieć na prostokątnym kiblu"? Oczekuję jednej prostej odpowiedzi: TAK lub NIE. Nie chcę się wdawać już w żadne dyskusje off-top. Nie interesuje mnie zupełnie Twoje zdanie na temat zawodu. Sam jestem architektem i mam swoje własne. Interesuje mnie tylko jedno słowo, w tym temacie: TAK lub NIE. Każdą inną wypowiedź zignoruję. Masz rację. Zignoruj.
Napisano 27 Kwiecień 201014 l O mój post poleciał w kosmos.:) ,To żadna uszczypliwość w stronę Pana.1084 Tylko stwierdzenie,..Trafne bądź nie trafne kwestia własnego EGO..I ilości dystansu do siebie, A dyplom i „tytuł”..Nie komentuje nawet. VS_ - Raczej z Panem na Ty nie jestem, wiec prosiłbym o mniej prostacki synonim. A to ze tracę „tym”, czyli wyrażając swoja opinie..W subtelny i zarazem prostaki sposób by jeszcze więcej stracić w oczach i czym tam kol wiek, powiem, że ... mnie to na całym odcinku..A słabe- to jest wypaczenie przez ledwo upieczonych absolwentów synonim „architekta” sorry mgr, inż.arch. jak pomyliłem coś proszę popraw mnie Maguu. Z mojej strony to offtop, wszelkie zażalenia to proszę na Pm. Bo szkoda watek zaśmiecać pyskówkami.. P.s Dziękuje za PM 1084. Oczywiście nie podsyłaj mi dyplomu pamiętam go , pokazywałeś go przecież na forum :). Edytowane 28 Kwiecień 201014 l przez Adek
Napisano 27 Kwiecień 201014 l mi się to wszystko wydaje mało przejrzyste. takie pierwsze wrażenie. w łazience fajnie, ale niektóre przedmioty jakby kiepsko rozmieszczone. np wylewka nad umywalką - dość wysoko. no i w ogóle nawalone w tej łazience wszystko na jedną ścianę. ciasno :) na reszcie się nie znam raczej. generalnie fajnie. no może trochę ten koc i poduszki średniawka :) co do kwadratowych misek to nie jest źle. oczywiście każdy ma swoje wrażenia. mi jest chyba wszystko jedno. jest parę fajnych modeli, które moim zdaniem się udały. Duravit szczególnie radzi sobie z takimi kształtami. pzdr
Napisano 28 Kwiecień 201014 l Autor dzięki za opinie w projekcie kilka małych zmian- jak znajdę czas to je zamieszczę Co do wątku kształtu kibla - kwestia gustu.