Napisano 7 Maj 200420 l Witam! To mój pierwszy raz. Proszę o ocenę i ewentualne podpowiedzi. Z góry dziękuję.
Napisano 7 Maj 200420 l 1) nowy uzytkownik - no to tradycyjnie powiem aby przeczytał regulamin :) (czyli zmien temat na np. scena 3d: rybki) 2) scenka jest w wodzie wiec prawie wszystko powinno być nieco niebieskie. o ile dalszy plan jest wporzo to pierwszy plan zdecydowanie jest zbyt kontrastowy
Napisano 7 Maj 200420 l ogolnie prezentuje sie calkiem ladnie, poza tym: patrz przedmowca punkt 2. :) Dodaj jeszcze troche \"zycia\" w ta scene - kilka malych kolorowych rybek, jakies glony albo koralowce i bedzie git.
Napisano 7 Maj 200420 l Koralowce to moze nie, bo z tego co widze to te rybki to chyba piranie a one zyja raczej w zbiornikach slodkowodnych. Co do pracki to podoba mi sie, ale faktycznie wiecej zycia i bedzie ok. pozdrawiam
Napisano 7 Maj 200420 l zgadzam sie z Pablem . pracka wyglada bardzo ladnie za duzo nie kombinuj. pozdraiwam
Napisano 7 Maj 200420 l Autor Dzięki wszystkim za ocenę (i dla Piotra \"Pioniera\" za wsparcie :) ) Scenka miała przedstawiać piranie w rzece (dlatego brak koralowców) Jeżeli woda w rzece jest czysta to niebieski odcień pojawia się dopiero na dużej odległości, ale może faktycznie przesadziłem :). Pozdrawiam
Napisano 7 Maj 200420 l Dobry Dobry :) To miało iść do Galerii czy WIP ;)?. Dla mnie wszystko jest ok, jak ktos już wcześniej wspomniał to są piranie więc klimat mi jak najbardziej odpowiada. Nie za ciemno nie za jasno. Dla mnie dobra pracka, coś w niej fajnego jest co mi się podoba. ps. zrób edycje pierwszego posta i popraw temat na zgodny z regulaminem Pozdrawiam Pionier :)
Napisano 7 Maj 200420 l Mi nie pasuje tylko ta powierzchnia wody. Fale są za małe, przez co troszke ciężko określić skalę sceny i wielkość rybek. Ale i tak wygląda przyzwoicie:)
Napisano 7 Maj 200420 l pracka fajna tylko dodaj cos , rzeka troche pusta swietny pomysl, cos nowego, ladne wykonanie
Napisano 7 Maj 200420 l Moim zdaniem wszystko jest ok, ale jeśli mogę coś zasugerować. Woda w rzece nigdy nie jest taka przeźroczysta jak w twojej scenie, zwykle jest troszke bardziej zamulona (szczególnie rzeka Amazonka tam gdzie piranie występują) i ma kolor taki bardziej mułowy, wiesz o co mi chodzi. No chyba, że chcesz by to było w jeziorze to owszem wszystko ok, tylko odcień wody zmienić na bardziej berzowy, bo taką wodę to tylko w oceanach spotkać :). (no chyba ze sie strasznie myle, za co przepraszam:P). Pozdrawiam. P.S. Aha jeszcze jedno, w rzece raczej nie ma takich wielkich kamieni, więc raczej lepiej żebyś nazwał te scene piranie w jeziorze ;).
Napisano 8 Maj 200420 l Na upartego można zmienić odcien wody w ps ;) EDIT: jesteś nauczycielem goegrafii:)?
Napisano 9 Maj 200420 l No owszem na upartego można :P, ale ja bym tam jeszcze popracował, bo widać, że ciekawa pracka. Nie nie jestem nauczycielem (nie zamierzam nawet zostać!), jak narazie mam pojutrze mature, a ja siedzę przy kompie i męczę 3d studio:P. Co do znawstwa to po prostu oprócz ślęczenia przy komputerze interesuję się naszą Matką Naturą, czytam i oglądam takie kanały jak National Geographic czy inne podobne. Pozdrawiam.
Napisano 9 Maj 200420 l Autor Sorki Gacu666, ale to pytanie o nauczyciela było chyba do mnie :). Pionier: tak, pamiętasz jak mówiłem o stałej pracy?! A nad kolorkami popracuję :) Narazie zabrałem się za nową scenkę, nie wiem jak to nazwać, ale będzie to stary budynek. Wkrótce screeny. Pozdrawiam