rozrack Napisano 3 Maj 2010 Napisano 3 Maj 2010 Hej nazywam się Jacek. Maluje dla przyjemności od kiedy pamiętam. Większość obrazków które będę tu wrzucał to wipy, lub po prostu niedokończone speedy. Zdaje sobie sprawę, ze czas kiedy namaluje coś sensownego może nigdy nie nadejść ;D, ale mam nadzieje ze razem z kolejnymi stronami teczki będzie coraz lepiej.
Coyote Napisano 3 Maj 2010 Napisano 3 Maj 2010 witamy na forum :) wydaje mi się ze drugi odstaje o poziom wyżej od reszty
rozrack Napisano 6 Maj 2010 Autor Napisano 6 Maj 2010 Pewnie masz racje. Wszystkie obrazki robiłem z długimi przerwami czasowymi. Wiec wszystko czego się nauczyłem, zdążyłem już zapomnieć nim zabrałem się za nastepny. Jeszcze tylko dwa, trzy tygodnie i na pewno trochę nadrobię ;] ...
rozrack Napisano 7 Maj 2010 Autor Napisano 7 Maj 2010 Troszkę pozmieniałem, liczę na szczere opinie i może jakieś ciekawe pomysły.
ICE Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 Duzo bys zyskal z wielkorotnego cwiczenia bryl geometrycznych w roznych warunkach oswietleniowych. Wtedy moglbys w pleni wyrenderowac swoje ciekawe pomysly, pozdrawiam.
rozrack Napisano 7 Maj 2010 Autor Napisano 7 Maj 2010 (edytowane) Na pewno masz racje, spróbuje nad tym później popracować. Szybki repaint, mam nadzieje ze poprawiłem chociaż główny problem z oświetleniem. korekta koloru : Edytowane 8 Maj 2010 przez rozrack
Paweł Kaczmarczyk Napisano 9 Maj 2010 Napisano 9 Maj 2010 Jak dla mnie to świetnie to pociągnąłes, poszukaj referencji do tego kolesia, jeśli nie znajdziesz to lusterko obserwacja i aparat Ci pomogą, przy takiej pozie może jakiś model. Zdecydowanie wydłużyłbym korpus/ogon tego węża tak żeby się zawijał dużo dalej i ginął stopniowo w chmurach które zaczynają wyglądać bardzo ładnie. Podoba mi się jak poprawiłeś kolory, ale przydało by się w Twoich pracach więcej głębi.
rozrack Napisano 9 Maj 2010 Autor Napisano 9 Maj 2010 Własnie na coś takiego liczyłem ;] Pomysł z ogonem wykorzystam, nad gościem jeszcze pomyśle, może w ogóle ustawie go w innej pozycji, trzeba mu dodać dynamiki. Co do głębi to wynik po trochu mojej amatorszczyzny (chodź w tej kwestii robię postępy) i "magicznego" monitora firmy Avalon ;D To cudo techniki ma w zwyczaju samo poprawiać problemy z głębią i nasyceniem kolorów. Na szczęście innych użytkowników długo go nie po produkowali. Ten obrazek jest dla mnie swego rodzaju poligonem ćwiczebnym :d Wiec jeśli ktoś ma jeszcze inne interesujące sugestie (nawet bardzo przewrotne) mogę je wykorzystać.
rozrack Napisano 17 Maj 2010 Autor Napisano 17 Maj 2010 (edytowane) Wie ktoś jak ułatwić sobie korzystanie z nowego color pickera w CS5 ? Edytowane 17 Maj 2010 przez rozrack
Coyote Napisano 17 Maj 2010 Napisano 17 Maj 2010 w ostatniej pracy leżą proporcje babki trochę :) a co do pytania to nie rozumiem
rozrack Napisano 17 Maj 2010 Autor Napisano 17 Maj 2010 W nowej wersji udostępnili taka funkcje http://help.adobe.com/en_US/photoshop/cs/using/WSba26e7b0742782c7-ca98dbb124ffdb1d60-8000.html i byłoby super, jak mógłbym uruchamiać to jednym przyciskiem. W tej ich domyślnej konfiguracji nie mogę tego nawet pod przycisk na tablecie podpisać ...
Joel Napisano 17 Maj 2010 Napisano 17 Maj 2010 Ta teraz ja powiem to, z czym sam ostatnio walczę - Ogranicz dziabanie małym pędzlem, rób wszystko do granic możliwości największym, nie będziesz robił szalonych linii nie mających racji bytu. Nie będzie siana, w efekcie praca będzie czystsza, bardziej czytelna i realistyczna. pozdrawiam
rozrack Napisano 20 Maj 2010 Autor Napisano 20 Maj 2010 Staram sie walczyc z tymi szalonymi liniami, ale nie zawsze to wychodzi. Z czasem bedzie lepiej ;] Kolejny wip:
Paweł Kaczmarczyk Napisano 20 Maj 2010 Napisano 20 Maj 2010 Wow, ten ostatni świetny - klimat kolor. Przydało by się coś po lewej stronie dla przeciw wagi, może te wystające skały, machnij ich więcej po lewej stronie, wyższe kierujące się na prawo. Pracuj dalej. Pozdrawiam
Joel Napisano 20 Maj 2010 Napisano 20 Maj 2010 Wow, ten jest ekstra, leżę sto lat wstecz za takim poziomem.
maury Napisano 21 Maj 2010 Napisano 21 Maj 2010 Z kolor pickerem ci nie pomogę. Ale za to mogę doradzić coś na temat grafiki tej ze śniegim i babką. Myślę, że ta babka po prostu jest tam zbędna. Natomist odnośnie ostatniej pracy podoba mi się zestaw kolorów i klimat pracki. Nawet te krechy nie są takie złe, chmury moglbys zrobic bardziej nieregularne i tak jak juz to wspominal Florian P zrob trochę więcej skał:)
Joel Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 Są rzeczy, nad którymi trzeba u ciebie popracować, jednak z kolorami jest coraz lepiej. pozdrawiam
Sliterin Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 Albo u Ciebie postać w ostatniej pracy trzyma sztylet dwoma rękami co jest bezsensowne, albo ma dziwnie ustawioną drugą rękę - nie naturalnie kompletnie co też jest złe. Poprawiłbym na twoim miejscu ten element.
Rekomendowane odpowiedzi