Napisano 30 Czerwiec 200420 l Autor No i jak mówiłem, poprawiłem troche błędów, głównie, a raczej tylko 1a i 3, resztą się jeszcze zajme, poza tym zrobiłem siatke w zderzaku. [Wyedytowany dnia 30-6-2004 > slim_sandman]
Napisano 1 Lipiec 200420 l Autor Na początku chciałem zrobić jako model ale mój komp tego nie wytrzymywał, więc odpaliłem photoshopa, zrobiłem mape przezroczystości no i mam siateczke, chyba nawet nie wyszła najgorzej nie? [Wyedytowany dnia 1-7-2004 > slim_sandman]
Napisano 2 Lipiec 200420 l Autor Troche się dzisiaj pobawiłem, i niżej widzać efekty. A wie ktoś może jaką czcionką są pisane tablice rejestracyjne?
Napisano 2 Lipiec 200420 l Odrazu skomentuje to że ten wydech, który mi sie stanowczo nie podoba (jest okropny). Wedłyg mnie jest to najbrzydszy wydech na świecie (chodzi mi o wykrzywianie końcówki ku górze). Jeżeli jest ci o obojętne to byłbym wdzięczny gdybyś go zmienił.
Napisano 4 Lipiec 200420 l Autor dopiero co wróciłem z Żywca, ale wakacje wakacjami a golfik golfikiem, jak coś jest nie tak, to trza poprawić. Piszcie jak się wam ten wydech podoba, zdecydowałem się na troche skromniejszy:
Napisano 5 Lipiec 200420 l przednie swiatla bajer , ale tylne chyba tak nie zostana co ????:) ogolnie fajnie wyglada pozadrawiam
Napisano 5 Lipiec 200420 l slim_sandman mam małe pytańko Czy w tym Golfiku będzie gril ze znaczkiem ???????????? Ogólnie supcio autko ładne przednie lampy i przedni spojler. pozdr romet
Napisano 5 Lipiec 200420 l Slim: http://www.polskietablice.prv.pl/ kliknij na \"zdjecia tablic\" i jakos poskladaj literki w fotoszopie, patrzalem slowo \"SLIM\" na pewno zlozysz
Napisano 5 Lipiec 200420 l chveti: nie dosc ze conceptu juz nie ma to jeszcze Audi tt w plecy poszlo... tez zaczynam golfa ale juz nie wrzucam na forum, bo znowu nie skoncze i bedzie... sorry za ot
Napisano 6 Lipiec 200420 l Autor nie wiem jeszcze czy znaczek dziabne, jak mi się nie będzie chciało w wycieraczke bawić dzisiaj to zrobie znaczek, ale już się chyle ku końcowi, wnętrza nie będzie. Teraz tylko czekam aż mi telefon wróci z serwisu i będę mógł sobie troche fotek popstrykać do nowego projektu :-P (a mam go już w głowie od dawna i prawdę mówiąc nie wiem jak mi się udało \"skończyć\" golfika)
Napisano 8 Lipiec 200420 l Autor posiedziałem sobie troche w nocy i probowałem z renderowaniem, a poniżej zamieszczam efekty, mam troche z tym problemów, główne ze światłem, ale zobaczymy, jeszcze spróbuje dzisiaj coś poprawić.
Napisano 8 Lipiec 200420 l Mi sie wydaje ze troche za mały odstep miedzy błotnikami a kolem :) przy wertepach by tarło ?:)) ale nie wiem.. mi sie podoba :D
Napisano 8 Lipiec 200420 l Jak na pierwszy samochod to ci to fajnie wychodzi, tylko troche zmien ten kolor niebieski poniewaz troche razii kontrastem, lekko go powyz albo schowaj tylne kola do wew. ----------------------------------------------------------------------------- ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA : Móje WIP-y: Renault 25 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=11479 - w trakcie tworzenia Audi A8 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9455&page=4
Napisano 9 Lipiec 200420 l Nie wiem czy już było ale między przednimi drzwiami a słupkiem są dwie szpary (na wylot).
Napisano 27 Lipiec 200420 l Autor troche mój golfik leżał z zakątkach dysku, ale w końcu zebrałem się w sobie, sciągnąłem Hrdi i lakier z evermotion. Teraz jest troche lepiej. Czas renderu to 80 min.
Napisano 29 Lipiec 200420 l Autor Jeszcze troche posiedziałem, zmieniłem lakier, ten się renderuje naprawdę dużo szybciej, no i zmieniłem mape. Ale tak naprawdę to zrobie ostatniego rendera jak znejde w końcu porządne mapy HDRI.
Napisano 29 Lipiec 200420 l Autor Poszłem za radą chveti-ego i olałem narazie Hdri, do oświetlenia użyłem białego Plane z self ilumination, zamieszczam efekty:
Napisano 30 Lipiec 200420 l slim - jak dla mnie teraz jest dużo lepiej , chyba auto lewituje troche , albo cień jest źle ustawiony , między światłami jest bardzo pusto jeśli chodzi o model , ale prezentacja jest o niebo lepsza niż na początku ;) Powoli zmierzamy do końca... :)