Napisano 3 Maj 201014 l Witam! Mam problem z exportowaniem objektu do pliku 3ds. Zalezy mi by wyeksportowac wraz z texturkami. Jednak przy exportowaniu pojawia sie nastpepujacy problem (screen) i max zaczyna zmieniac nazwy texturek. Spory to problem, bo przy importacji obiekt jest w mesh i nie ma textrek. czyli musialbym na nowo mapowac.... masakra... Czy moze zle nazywam sciezki jotpegow?
Napisano 3 Maj 201014 l Szkoda ,że nie napisałeś po co Ci .3ds. W FBX nie miałem nigdy problemów z długimi nazwami. Chyba ,że program docelowy do jakiego exportujesz go nie obsługuje.
Napisano 4 Maj 201014 l Autor exportowalem z maxa do maxa:) bo w srodku scenki okazalo sie ze moja postac j zle dziala w animacji. Chodzilo o to ze jeden bones byl przyskinowany do zlego obiektu... No i tylko importowanie postaci wchodzilo w rachube. Swoja droga problem z MASSAGEm nie wystapil, rzeczywiscie wyeksportowal. Ale importujac efekt byl taki sam jak poprzednio - siakies dziwne textury... Dlatego od drugiej stronki zrobilem. Cofnalem sie o kilka save'ow do tylu, naprawilem skin postaci, odpowiednio polinkowalem i exportowalem cala scene, bo byla bez texturek jeszcze:) Rownie szybko i nie musialem sie glowic co nie tak z tym exporterem:)
Napisano 4 Maj 201014 l Jak max do maxa to po co .3ds - wystarczy zmergować 1-go .max z drugim i absolutnie nic nie powinno się stać , zakładając jedynie ,że nie wystąpi jakiś konflikt nazw. Max 2010 File/Import/Merge ,a max 9 File/Merge.