Skocz do zawartości

Problem z exportem - texturki

XaoC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem z exportowaniem objektu do pliku 3ds. Zalezy mi by wyeksportowac wraz z texturkami. Jednak przy exportowaniu pojawia sie nastpepujacy problem (screen) i max zaczyna zmieniac nazwy texturek.

Spory to problem, bo przy importacji obiekt jest w mesh i nie ma textrek. czyli musialbym na nowo mapowac.... masakra...

Czy moze zle nazywam sciezki jotpegow?

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

exportowalem z maxa do maxa:) bo w srodku scenki okazalo sie ze moja postac j zle dziala w animacji. Chodzilo o to ze jeden bones byl przyskinowany do zlego obiektu... No i tylko importowanie postaci wchodzilo w rachube.

Swoja droga problem z MASSAGEm nie wystapil, rzeczywiscie wyeksportowal. Ale importujac efekt byl taki sam jak poprzednio - siakies dziwne textury...

Dlatego od drugiej stronki zrobilem. Cofnalem sie o kilka save'ow do tylu, naprawilem skin postaci, odpowiednio polinkowalem i exportowalem cala scene, bo byla bez texturek jeszcze:) Rownie szybko i nie musialem sie glowic co nie tak z tym exporterem:)

Jak max do maxa to po co .3ds - wystarczy zmergować 1-go .max z drugim i absolutnie nic nie powinno się stać , zakładając jedynie ,że nie wystąpi jakiś konflikt nazw. Max 2010 File/Import/Merge ,a max 9 File/Merge.