Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich serdecznie!

To moja pierwsza teczucha na tym forum, będę się starał regularnie wrzucać co lepsze prace. A, i byłbym bardzo wdzięczny za wszelką krytykę oraz porady. Mimo, że zdarzało mi się uczęszczać na rożne warsztaty, w dużej mierze jestem samoukiem-zapaleńcem - rysowanie rozpoczynałem od stylu typowo komiksowego, który potem rozszerzył się na bardziej realistyczne i mroczne klimaty :]

Pozdrawiam i życzę dużo śmiechu :]

Nu, to jadziem z tym koksem - na początek trochę speedów i parodii, mniej więcej w chronologicznym porządku:

TitsofGTFOMedieval.jpg

HorrorSketches.jpg

MuppetSAWPoster.jpg

Penitenziagite.jpg

LekcjaNekromancjiDraTrupa.jpg

Shadow of the Horned Beaver:

HornedBeaver.jpg

Edytowane przez Dr Gurgul

• Odpowiedzi 31
  • Wyświetleń 6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

przedostatnia praca nawiązuje do Lekcji anatomii doktora Tulpa pędzla Rembrandta ?

edit

teraz zobaczyłem na nazwe pliku i juz wiem :)

te dwie ostatnie pracki fajniesze od reszty

pozdro

Napisano

Bobr jets niesamowity, cala ilustracja jest dosc nostalgiczna, przypominaja sie stare dobre komiksy.

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za komentarze!

@emmilius: Trzeba osiągnąć 666 level w World of Gwarcraft - grze MMO, w której celem jest zrobienie jak największego gwaru na serwerach :]

Wkrótce następna wrzuta :]

Napisano

Ostrooo (odnośnie komiksu):) Ogolnie twoje rysunki mi się podobają, tylko ta kuchnia jest troche dziwna, bo niby brudna, a tutaj błyszcząca się kuchenka, być może nie załapałem jakiejś ukrytej w tym aluzji:P

Napisano

kuchnia jest świetna :D naprawde dobre wyczucie kompozycji koloru i światła ;D no i ten klimat... ;)

muppet saw mnie rozwaliło XD

co do komiksu: zanim obczaiłam CO jest w drugim kadrze, troche czasu mineło :P za bliski kadr i za mało konkretnie widać że to twarz. Po za tym klimat fajny, troche jak RomanticalyyApocaliptic albo Gone with the blastwave, tylko bardziej oszczędnie ze strony wizualnej ;D

Napisano
  • Autor

Witam ponownie i dziękuję za komentarze :] Jeszcze jedna porcja cartoonsów ode mnie:

CrimeStoppers1.png

DETOX.jpg

BoxingDay.jpg

WARON.jpg

Anteno.jpg

I kilka ilustracji utrzymanych w klimatach Świata Dysku:

Pratchett-MagesVSPriests.jpg

Pratchett-Librarian.jpg

Pratchett-Bridge1.jpg

DiscworldSketches.jpg

Niebawem wrzucę też trochę stuffu w cięższych klimatach.

Edytowane przez Dr Gurgul

Napisano
  • Autor

I jeszcze efekt dzisiejszego kolorowania - szkic zrobiłem jakiś czas temu, trenując rysowanie lewą ręką :]

Mohair.jpg

Napisano

heh fajne ino większość już była od dawna na digu ;) ciekaw żem co nowego naskrobałeś oprócz niebieskiej babci:P

Napisano
  • Autor

O, witam kolegę :] Smaruję, cały czas nowości smaruję i za niedługo wrzucę - chciałem pokazać uprzednio pewien progres - od kartonów do rzeczy poważniejszych :]

Napisano
  • Autor

Dzięks! :] Dziś poświęciłem chwilę, żeby poprawić poprzedni komiks i kuchnię, zgodnie z sugestiami oglądających. Poprawiłem kadr i i parę drobnych bugów graficznych, dodatkowo Niemcy teraz mówią po niemiecku, a kuchnia jest o wiele bardzie zasyfiona. Żeby nie zaśmiecać daję linki:

http://fc08.deviantart.net/fs70/f/2010/191/c/d/Ypres__Autumn_1914_by_DoctorGurgul.jpg

http://fc03.deviantart.net/fs71/f/2010/192/a/4/Hell__s_Kitchen_by_DoctorGurgul.jpg

Napisano

OoO czy na 6 rysunku nie jest przypadkiem prorok Mohamed? o mam nadzieje ze masz jakis bunkier zeby sie schowac i zaszyc na nastepne 200lat ;];]

Napisano
  • Autor

Hahah XD Hm, to prędzej jeden z 3 mędrców, którzy przyszli do Jezuska XD

A tak poważnie to rysując tego wschodniego maga inspirowałem się teledyskiem Rammsteina "Amerika" - tam jest taki Hindus w turbanie, który pali Lucky Strike'i (z nazwą pisaną w sanskrycie) XD

Napisano
  • Autor

Uderzenie w stronę mroczniejszych klimatów, szkice bardziej niż bardzo inspirowane Hellraiserem:

Pinhead_Redesign_by_DoctorGurgul.jpg

Napisano

Dobre. Jedyna rzecz która mi psuje odbiór to ta dziwna siatka/kratka przy lewym dolnym gościu która chyba powstała przy zmniejszaniu obrazka.

Napisano
  • Autor

Olrajt, rzeczywiście w pomniejszeniu wygląda nieco jak drobna siatka, w takim razie zawezmę i poprawię tego halftone'a :]

A tymczasem coś niecoś na luzie - żartobliwy fanart w klimatach nadchodzącej nowej części Fallouta:

SuperMutant_SuperStar_by_DoctorGurgul.jpg

Napisano
  • Autor

Witam ponownie! Wrzuta inspirowana "Walką o ogień" i trylogią "Slaine: The Horned God":

Storyteller001Small.jpg

Pozdr.

Napisano

Cześć, bardzo fajna teka :) Masz strasznie charakterne pracki :)

Twoja wersja lekcji anatomii doktora tulpa jest rozbrajająca :)

Obrazek z kuchnią ma świetny klimat, ostatni troszkę mniej mi się podoba ale też trzyma fason, masz tak charakterystyczną kreskę że zgłupiałem i nie wiem za bardzo co doradzić, hmmmm, może bardziej różnicować bardzo ciemne i bardzo jasne fragmenty, by dać więcej przestrzeni w tym. Chodzi mi o to, np. w twojej lekcji anatomii :) by te zielone oczy nie wszystkie były w takim samym nasyceniu, te dalej może powinny być bledsze, albo podobnie z tymi żółto zielonymi słoikami w kuchni, mniej więcej o to mi chodzi, heh, ale pewnie się czepiam:). Pozdrawiam!