Dr Gurgul Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie! To moja pierwsza teczucha na tym forum, będę się starał regularnie wrzucać co lepsze prace. A, i byłbym bardzo wdzięczny za wszelką krytykę oraz porady. Mimo, że zdarzało mi się uczęszczać na rożne warsztaty, w dużej mierze jestem samoukiem-zapaleńcem - rysowanie rozpoczynałem od stylu typowo komiksowego, który potem rozszerzył się na bardziej realistyczne i mroczne klimaty :] Pozdrawiam i życzę dużo śmiechu :] Nu, to jadziem z tym koksem - na początek trochę speedów i parodii, mniej więcej w chronologicznym porządku: Shadow of the Horned Beaver: Edytowane 26 Grudzień 2010 przez Dr Gurgul
konrad11 Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 Bóbr rządzi - ja się uśmiałem:) Wrzucaj następne, pozdrawiam!
Coyote Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 przedostatnia praca nawiązuje do Lekcji anatomii doktora Tulpa pędzla Rembrandta ? edit teraz zobaczyłem na nazwe pliku i juz wiem :) te dwie ostatnie pracki fajniesze od reszty pozdro
ICE Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 Bobr jets niesamowity, cala ilustracja jest dosc nostalgiczna, przypominaja sie stare dobre komiksy.
emmilius Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 Bober w pyte =]. W co muszę grać żeby mieć takiego mounta? :D
Dr Gurgul Napisano 10 Maj 2010 Autor Napisano 10 Maj 2010 Dzięki wszystkim za komentarze! @emmilius: Trzeba osiągnąć 666 level w World of Gwarcraft - grze MMO, w której celem jest zrobienie jak największego gwaru na serwerach :] Wkrótce następna wrzuta :]
Dr Gurgul Napisano 19 Maj 2010 Autor Napisano 19 Maj 2010 Olrajt, następne wrzuty: Pozdrawiam, Gurgul
maury Napisano 21 Maj 2010 Napisano 21 Maj 2010 Ostrooo (odnośnie komiksu):) Ogolnie twoje rysunki mi się podobają, tylko ta kuchnia jest troche dziwna, bo niby brudna, a tutaj błyszcząca się kuchenka, być może nie załapałem jakiejś ukrytej w tym aluzji:P
telthona Napisano 30 Maj 2010 Napisano 30 Maj 2010 kuchnia jest świetna :D naprawde dobre wyczucie kompozycji koloru i światła ;D no i ten klimat... ;) muppet saw mnie rozwaliło XD co do komiksu: zanim obczaiłam CO jest w drugim kadrze, troche czasu mineło :P za bliski kadr i za mało konkretnie widać że to twarz. Po za tym klimat fajny, troche jak RomanticalyyApocaliptic albo Gone with the blastwave, tylko bardziej oszczędnie ze strony wizualnej ;D
Dr Gurgul Napisano 7 Lipiec 2010 Autor Napisano 7 Lipiec 2010 (edytowane) Witam ponownie i dziękuję za komentarze :] Jeszcze jedna porcja cartoonsów ode mnie: I kilka ilustracji utrzymanych w klimatach Świata Dysku: Niebawem wrzucę też trochę stuffu w cięższych klimatach. Edytowane 7 Lipiec 2010 przez Dr Gurgul
Dr Gurgul Napisano 7 Lipiec 2010 Autor Napisano 7 Lipiec 2010 I jeszcze efekt dzisiejszego kolorowania - szkic zrobiłem jakiś czas temu, trenując rysowanie lewą ręką :]
KhazadThard Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 heh fajne ino większość już była od dawna na digu ;) ciekaw żem co nowego naskrobałeś oprócz niebieskiej babci:P
Dr Gurgul Napisano 8 Lipiec 2010 Autor Napisano 8 Lipiec 2010 O, witam kolegę :] Smaruję, cały czas nowości smaruję i za niedługo wrzucę - chciałem pokazać uprzednio pewien progres - od kartonów do rzeczy poważniejszych :]
Dr Gurgul Napisano 10 Lipiec 2010 Autor Napisano 10 Lipiec 2010 I ciach - scenka rodzajowa jak z horroru klasy B : :D
Dr Gurgul Napisano 11 Lipiec 2010 Autor Napisano 11 Lipiec 2010 Dzięks! :] Dziś poświęciłem chwilę, żeby poprawić poprzedni komiks i kuchnię, zgodnie z sugestiami oglądających. Poprawiłem kadr i i parę drobnych bugów graficznych, dodatkowo Niemcy teraz mówią po niemiecku, a kuchnia jest o wiele bardzie zasyfiona. Żeby nie zaśmiecać daję linki: http://fc08.deviantart.net/fs70/f/2010/191/c/d/Ypres__Autumn_1914_by_DoctorGurgul.jpg http://fc03.deviantart.net/fs71/f/2010/192/a/4/Hell__s_Kitchen_by_DoctorGurgul.jpg
tr3buh Napisano 11 Lipiec 2010 Napisano 11 Lipiec 2010 OoO czy na 6 rysunku nie jest przypadkiem prorok Mohamed? o mam nadzieje ze masz jakis bunkier zeby sie schowac i zaszyc na nastepne 200lat ;];]
Dr Gurgul Napisano 11 Lipiec 2010 Autor Napisano 11 Lipiec 2010 Hahah XD Hm, to prędzej jeden z 3 mędrców, którzy przyszli do Jezuska XD A tak poważnie to rysując tego wschodniego maga inspirowałem się teledyskiem Rammsteina "Amerika" - tam jest taki Hindus w turbanie, który pali Lucky Strike'i (z nazwą pisaną w sanskrycie) XD
Dr Gurgul Napisano 13 Lipiec 2010 Autor Napisano 13 Lipiec 2010 Uderzenie w stronę mroczniejszych klimatów, szkice bardziej niż bardzo inspirowane Hellraiserem:
emmilius Napisano 14 Lipiec 2010 Napisano 14 Lipiec 2010 Dobre. Jedyna rzecz która mi psuje odbiór to ta dziwna siatka/kratka przy lewym dolnym gościu która chyba powstała przy zmniejszaniu obrazka.
Dr Gurgul Napisano 22 Lipiec 2010 Autor Napisano 22 Lipiec 2010 Olrajt, rzeczywiście w pomniejszeniu wygląda nieco jak drobna siatka, w takim razie zawezmę i poprawię tego halftone'a :] A tymczasem coś niecoś na luzie - żartobliwy fanart w klimatach nadchodzącej nowej części Fallouta:
Dr Gurgul Napisano 5 Wrzesień 2010 Autor Napisano 5 Wrzesień 2010 Witam po wakacyjnej przerwie :] Szybki test kapitańskich brushy:
Bedyk Napisano 5 Wrzesień 2010 Napisano 5 Wrzesień 2010 spoko teka szlifuj styla bo jest naprawde klawo
Dr Gurgul Napisano 19 Październik 2010 Autor Napisano 19 Październik 2010 Kilka odświeżonych prac: Pozdrawiam :) Gurgul
Dr Gurgul Napisano 15 Grudzień 2010 Autor Napisano 15 Grudzień 2010 Witam ponownie! Wrzuta inspirowana "Walką o ogień" i trylogią "Slaine: The Horned God": Pozdr.
Aryk Napisano 15 Grudzień 2010 Napisano 15 Grudzień 2010 Cześć, bardzo fajna teka :) Masz strasznie charakterne pracki :) Twoja wersja lekcji anatomii doktora tulpa jest rozbrajająca :) Obrazek z kuchnią ma świetny klimat, ostatni troszkę mniej mi się podoba ale też trzyma fason, masz tak charakterystyczną kreskę że zgłupiałem i nie wiem za bardzo co doradzić, hmmmm, może bardziej różnicować bardzo ciemne i bardzo jasne fragmenty, by dać więcej przestrzeni w tym. Chodzi mi o to, np. w twojej lekcji anatomii :) by te zielone oczy nie wszystkie były w takim samym nasyceniu, te dalej może powinny być bledsze, albo podobnie z tymi żółto zielonymi słoikami w kuchni, mniej więcej o to mi chodzi, heh, ale pewnie się czepiam:). Pozdrawiam!
Dr Gurgul Napisano 26 Grudzień 2010 Autor Napisano 26 Grudzień 2010 Żadne tam czepialstwo, tylko dobre rady :] Dzięki serdeczne i pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi