XaoC Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 Witam! Pacuję sobie nad scenką, ale jak zazwyczaj nie przemyślałem jednostek. No i teraz jak schodzę na mikro elementy to w viewportcie znikają mi elementy bliżej "kamery". Efekt taki jak na sceenie. Ktoś kiedyś mi pokazywał gdzie to się zmienia, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 Chodzi Ci o viewport configuration/viewport clipping? W sumie lepiej pracować w User view - mimo pewnych niedogodności jest to wygodniejsza metoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 Tak, jak mówi Hynol. Albo jeszcze jedna opcja - prawym na nazwę widoku okna (tu - perspective) -> configure i pobawić się Field of View. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 10 Maj 2010 Autor Share Napisano 10 Maj 2010 Ooo.... Chodziło mi o Field of View właśnie:) Chociaż im mniejszy tym bliżej przypomina user view, ale różnia u mnie jest kolosalna. W perspective nigdy nie mam problemów z rotacja. Jednak w Use'rze razde z Arc Rotate często wcześniej czy póżniej się kaszani i poruszanie staje się prawie niemożliwe. Dlatego "lody na patyku" dla perspective:) hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi