Napisano 8 Maj 200420 l ...chyba każdy odpowie- jasne że tak, w przedszkolu takimi rysowałem :) czy od takiego przedszkolnego rysowania zrodziła się Wasza pasja do designu, grafiki itp? jeśli nie to od czego? i nie chodzi mi o pierwsze kontakty z amigą u ojca w pracy i robienie box\'ów. chodzi mi o ...pierwsze \"kredki\" :)
Napisano 8 Maj 200420 l Autor Pamiętam jak miałem... ok 7 lat -na jakimś festynie wygrałem konkurs rysowania kredą na chodniku... później w szkole rysowałem kumplom prace na plastykę :)... a teraz -kończę wydział architektury i niedługo (mam nadzieję) moje projekty przerodzą się w realizacje. 3D przyszło z czasem jak potrzebowałem wizualizacji moich projektów. A kredki z misiem zawsze będę wspominał z łezką w oku :)
Napisano 8 Maj 200420 l No nie wiem, czy wszyscy pamietaja;) Srednia wieku jest troche nizsza, niz Ci sie zdaje. Tak czy inaczej kredki z misiem byly czadowe, chyba jedyne na rynku, co? ;) rzeczywiscie milo sie to wspomina.
Napisano 8 Maj 200420 l hehehehehe, ja nie tylko pamiętam, ale nawet mam chyba jeszcze ze 2 paczki zachomikowane w piwnicy na czarną godzinę wyłączenia prądu ;)
Napisano 8 Maj 200420 l hehe ja pamietam. jednak wolalem mamy pastele olejne talensa, ale pierwszego kompa pod grafe musialem sobie sam kupic.
Napisano 8 Maj 200420 l Hehe, faktycznie sporo wspomnien przyloluje misio :) Mi szczegolnie to logo w rogu zapadlo w pamiec :) Tylko owe wspomnienia nie wiaza sie z rysowaniem tylko ogolnie z latami w przedszkolu/podstawowce. Ja mam nieco zal do naszego systemu edukacji, bo w SP przez 4 lata w ogole nie mialem plastyki a to co w koncu mialem niewiele wiazalo sie z rysowaniem, raczej robieniem map, wyklejaniem czegos. Dopiero teraz, pod koniec studiow ekonomicznych, wlasciwie dzieki forum, wzialem do reki olowek. Co tydzien bywam na asp, łażąc po wydziale i zagladajac do roznych pracowni cholernie zazdroszcze ludziom, ktorzy tam studiuja. Misio rules :)
Napisano 8 Maj 200420 l Ja nie pamiętam takich kredek chociaż możliwe, że nimi mazałem jak byłem mały. Ale logo jest faktycznie znajome. Może dlatego ich nie pamiętam że nigdy nie lubiłem koloru i nawet jako mały dzieciak mazałem praktycznie tylko i wyłącznie ołówkiem. Ps. Leader : Dokładnie tak jak Ty rysowałem kolegom z podstawówki na plastykę prace. Nawet zdarzało się, że rysowałem je później kumplom z technikum na lekcje rysunku odręcznego. Miło te czasy wspominam.
Napisano 8 Maj 200420 l Batou i Leander: hehe ja tez robiłem pracki na plaste. ja lubiłem rysować od przedszkola , aż do podstawówki a teraz lubie ale tylko ołówkiem. Kiedyś chodziłem (chyba w 4 czy 3 klasie) na kółko plastyczne i na jakimś tam konkursie miałem 3 miejsce . Pamiętam jaki dumny chodziłem. I chyba od tego się zaczęło później w 5 klasie był flash....a teraz już max:D
Napisano 8 Maj 200420 l miałem kiedyś takie kredki :> ale chyba sie zamało nimi bawiłem :( bo nic namalować niepotrafie
Napisano 8 Maj 200420 l ja takich kredek nie pamietam i raczej nie dziwne :) nigdy ladnie jakos nie malllowalem, tylko teraz cos sobie maluje, lecz piekne to nie jest :D ale tam, jeszcze mam czas i kiedys bede ttaaaaaaaaaaaak ladnie malowal hehe :P:):) (zart :P)
Napisano 8 Maj 200420 l super ... pamiętam te kredki z dzieciństwa :) rysowałem takimi własne komiksy w zeszycie, ale nigdy mi nie starczyło cierpliwości by skończyć jakąś przygodę; zaczynałem następny komiks i potem nastęny ale nigdy żadnego nie skończyłem :(
Napisano 8 Maj 200420 l Kredek niepamietam... ;) (czytaj: jestem młody) :D Ostatnio znalazlem teczke z moimi pracami (mialem pare lat) same Głowo-Nogi :) ale bylo smiechu... portrety rodziny... oj... duzo radosci dala mi ta teczka... Macie jakies takie zbiory? chm... P.S. raczej malo rysowalem, zawsze duzo malowalem i to pamietam...
Napisano 8 Maj 200420 l Ja mam zbiór, ale go nie lubię :) Rodzice trzymają go pod kluczem bo już dawno bym go wywalił. Jakoś mnie te prace nie śmieszą
Napisano 8 Maj 200420 l Hehe milo zobaczyc taki relikt:) Pamietam oczywiscie, ale bardzo malo rysowalem kredkami. Glownie dlugopis + linijka + niesmiertelne \"kółeczka\" :P, pozniej ołowki wszelakie od ojca no i RYSTORy- nawet zrypałem mu cenny 0.1 czy jakis inny cieniutki + deska + bristol / kalka / milimetrowy etc. Bywaly tez wielobarwne pisaki z RFNu albo trojkolorowe LIBELLA ;P Swoja droga mam jeszcze teczke swoich prac z przedszkola!
Napisano 8 Maj 200420 l hehehe...do tej pory mam jeszcze pudełko i pare kredeczek z tej serii...:) w przedszkolu miałem inne rzeczy na głowie nish rysowanie kredkami...wolałem zabawe klockami...tymi wielkimi ofcors :D w podstawówce dopiero zacząłem...z kumplami rysować cokolwiek, wymyslając przeróże wizje wybuchów, wymyślnych sposobów na rozwalenie budynków itp...komixy raczej nie były w modzie...bo zazwyczaj 45 min lekcji nie starczały na nie :P a pierwszym programem graficznym w którym robiłem sobie takie okienka z przyciskami jak miał w głowie terminator, był na miękkiej dyskietce Image 72 :D (coś jak Paint ale o wiele lepszy :)) mam go do tej pory...a 3D poznałem jush później...do pierwszej pracy zarobkowej...musiałem poznać ACADa r14...i przerysowywałem z kalki instalacje ...elektryczne w blokach mieszkalnych...a w ACADzie 2000 zacząłem robić z odcinków i splajnów Toyote Supre :P i nawet dużo jej miałem jush zrobione...ale shlag trafił HDD :) pozdrawiam...
Napisano 9 Maj 200420 l Kawał historii, kupę wspomnień. Pamiętam zawsze dwie nosiłem w kieszeni (czerwoną i niebieską :D) MareG --> Witaj w klubie :D. Pamiętam, ze jak miałem 12 lat ojciec podarował mi komplet cyrkli ze SKALI, które buchnął jak był w marynarce :) (nigdzie na rynku nie szło tego dostać)