Napisano 11 Maj 201014 l Witam. Mam do Was prośbę o skomentowanie mojego dotychczasowego portfolio. Zawsze uwagi specjalistów są konstruktywne. Portfolio pod adresem: http://pawelguz.jalbum.net/Portfolio/ Z góry dziękuję za konstruktywne uwagi.
Napisano 11 Maj 201014 l 1 . popraw nazwe tematu 2. Nie uwazasz ze stosunek ('czas renderingu'/'czas modelowania') powinien byc na ogol mniejszy od 1 ??
Napisano 11 Maj 201014 l Autor Nazwa zmieniona, kłaniam się. A czego konkretnie miała dotyczyć uwaga stosunku czasów?
Napisano 12 Maj 201014 l jak dla mnie nie intuicyjne przegladanie tej galerii. Trzeba chwile poswiecic na szukanie przycisku zeby wylaczyc przegladanie obrazkow, i z jakiegos powodu jest to strzalka w gore. Ani escape, ani klikniecie obok obrazka nie dziala ( w wiekszosci skryptow tego typu z taka funkcjonalnoscia sie spotkalem). Co do samych prac, duzo z tego wyglada jak testy speed modelingu/renderingu. Po co 3 ujecia 1 prostego obiektu (mowie tu o 32-34). Niektore obrazki baaardzo ciemne. Z drugiej strony niektore prace naprawde fajnie sie prezentuja, wg mnie wywal z tej galerii troche rzeczy i bedzie niczego sobie. pozdrawiam
Napisano 12 Maj 201014 l Kilka tam, ale toż to niewiele prac wygląda fajnie i jest godnych uwagi. Mam nadzieję, że w naszych progach uda Ci się podnieść swoje osiągnięcia i jakość swoich prac. Czyli jeszcze nie jest aż tak źle. Z czasem możesz dostrzec więcej zasad kierujących realizmem w pracach 3D
Napisano 12 Maj 201014 l Jak nie które prace wgniatają w fotel przez pomysłowoć to inne poprostu odrażają. Po co dajesz ujęcie kilku Boxów? Albo Całe w szumach nie otekturowane wnętrze łazienki? Sądzę ,że robiąc kilka ujęc tego samego chciałeś dopełnić swoje portfolio ale to bardziej irytuje niż budzi podziw.
Napisano 12 Maj 201014 l Autor Ok Bardzo Wam dziękuję. Pousuwalałem to co według Was nie "wgniatało w fotel". Zostało tego dosyć mało. Racją było stwierdzenie, że niektóre prace chyba były tylko miejscozapychaczem. Lepiej mieć 5 prac a takich w miarę dobrych niż 50 takich sobie. Jeżeli macie jeszcze jakieś uwagi to chętnie wysłucham :)
Napisano 15 Maj 201014 l wiesz, portfolio trzeba rozwijac, wiec proponuje zabrac sie za jakis model:)