Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam! o to kolejny mój samochód, niestety brakuje mu trochę jeszcze do realizmu, ale myślę ze i tak nie jest źle a z waszymi wskazówkami może uda mi się go doprowadzić do lepszego efektu.

Scena zbudowana z cylindra i pięciu źródeł świateł, 4 vraylight i jedno światło nad pojazdem target

Za wszelkie wskazówki serdecznie dziękuje i pozdrawiam

Edytowane przez Lukii
  • Odpowiedzi 18
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Spoko, na temat mojego modelu też wszyscy milczą :) Mimo że nie jestem bardzo doświadczony to się wypowiem. Moim zdaniem dajesz radę, model niezły ale materiały jakieś nie te, trochę plastikowo to wygląda. Powodzenia!

Napisano

Hehe, powiem szczerze, że zajrzałem raz do tego wątku, a później nagle gdzieś przepadł:)) Model ciekawy, ale tutaj bardzo duże znaczenie będzie miała też nawiązująca do konceptualnego i futurystycznego charakteru prezentacja samochodu. Odpowiednie studio, czy otoczenie. Na razie co osłabia przede wszystkim odbiór to rendering (studio, shader'y)

Posiedź nad tym. Prawdę mówiąc kolorystycznie drażni mnie ten zielony:)

Pozdr

Napisano

Jest na co popatrzec! Dodaj mu troche definicji formy tu i owdzie, przyda sie pewne wyostrzenie, by lepiej zawiesic oko:) ale juz teraz jest fajnie, warto rozwijac dalej, kilka szybkich zmian i bedzie rzadzil!

Napisano

lusterka i szyba mi sie nie podoba (to cos na szybie). lepszy render poprosze zeby te swiatla przednie lepiej wygladaly. i moze jakis szary metalik :)

Napisano

siema. popraw rowce. dodaj im jeszcze 2 rządki poly przy chamferach zeby były ostrzejsze, bo ty masz zbyt obłe. [refka]

i popraw przednie nadkole bo robią ci się kanty w miejscach gdzie chamfery sie kończą.

tak to jest wszystko bardzo ładnie, moze popracowałbym jeszcze nad ciekawszym oświetleniem, pozdro ;)

Napisano

Witam! po małych przeróbkach wyszło mi coś takiego:) co o tym sadzicie? W przyszłości pomyślę o jakieś scenie dla niego ale narazie zabieram się za kolejny model pozdrawiam

Napisano

tylnie koła musze byc znacznie wieksze moze nawet do wysokosci klamki od drzwi i wtedy bedzie S U P E R

no i nadal nie umyles tej szyby (dachu) - golebie osrały czy to tak celowo :P

Napisano

Lukasz_D - kola są równe wiec jak mogę zrobić jedno większe a drugie mniejsze a to co jest w dachu to są baterie fotowoltaiczne:)

sunlifter - już lepiej żeby nie wystawały bardziej te lusterka

dorzucam parę nowych renderów i jak narazie muszę zostawić ten model bo powoli już na niego nie mogę patrzeć :) Dzięki wielkie za komentarze i pozdrawiam.

Gość szarak3d
Napisano

jezeli bys chcial jeszcze troszke popracowac to pare szczegolikow na upartego mozna by bylo poprawic mianowicie klamki czy co kolwiek tam jest :) powinny byc 3 punkty a nie jeden, lustra swiatel masz jakies kwadratowe no i wedlog mnie linia maski powinna byc troszke nizej i jezeli by sie czepiac to co niektore katy troszke ostrzejsze chyba ale to tylko moje zdanie i niekoniecznie musze miec racje pozatym praca bardzo ladna pozdrawiam

renaultn.jpg