Lukii Napisano 16 Maj 2010 Napisano 16 Maj 2010 (edytowane) Witam! o to kolejny mój samochód, niestety brakuje mu trochę jeszcze do realizmu, ale myślę ze i tak nie jest źle a z waszymi wskazówkami może uda mi się go doprowadzić do lepszego efektu. Scena zbudowana z cylindra i pięciu źródeł świateł, 4 vraylight i jedno światło nad pojazdem target Za wszelkie wskazówki serdecznie dziękuje i pozdrawiam Edytowane 11 Czerwiec 2010 przez Lukii
Lukii Napisano 26 Maj 2010 Autor Napisano 26 Maj 2010 hmm czyżby to była aż taka lipa ze nikt nie ma zdania na ten temat;>?
koovert Napisano 26 Maj 2010 Napisano 26 Maj 2010 Spoko, na temat mojego modelu też wszyscy milczą :) Mimo że nie jestem bardzo doświadczony to się wypowiem. Moim zdaniem dajesz radę, model niezły ale materiały jakieś nie te, trochę plastikowo to wygląda. Powodzenia!
Touch Napisano 26 Maj 2010 Napisano 26 Maj 2010 Hehe, powiem szczerze, że zajrzałem raz do tego wątku, a później nagle gdzieś przepadł:)) Model ciekawy, ale tutaj bardzo duże znaczenie będzie miała też nawiązująca do konceptualnego i futurystycznego charakteru prezentacja samochodu. Odpowiednie studio, czy otoczenie. Na razie co osłabia przede wszystkim odbiór to rendering (studio, shader'y) Posiedź nad tym. Prawdę mówiąc kolorystycznie drażni mnie ten zielony:) Pozdr
M4rcus Napisano 27 Maj 2010 Napisano 27 Maj 2010 zielony 0o?? pokaz model w grey colorze i wysokim glossem
Pawel Lipka Napisano 28 Maj 2010 Napisano 28 Maj 2010 Jest na co popatrzec! Dodaj mu troche definicji formy tu i owdzie, przyda sie pewne wyostrzenie, by lepiej zawiesic oko:) ale juz teraz jest fajnie, warto rozwijac dalej, kilka szybkich zmian i bedzie rzadzil!
Lukasz_D Napisano 28 Maj 2010 Napisano 28 Maj 2010 lusterka i szyba mi sie nie podoba (to cos na szybie). lepszy render poprosze zeby te swiatla przednie lepiej wygladaly. i moze jakis szary metalik :)
Lukii Napisano 28 Maj 2010 Autor Napisano 28 Maj 2010 Dzieki za komentarze. Wstawiłem trochę inne tło i inny lakier, może coś w tym kierunki ?Chciałem zrobić odzwierciedlenie tego auta http://img2.netcarshow.com/Renault-Fluence_ZE_Concept_2009_800x600_wallpaper_03.jpg ale do tego jeszcze mu troszku brakuje. Może dacie jakieś wskazówki jak mogę poprawić jakoś tego render ,a rendry wykonane są w vrayu. Pozdrawiam
Stachu Napisano 28 Maj 2010 Napisano 28 Maj 2010 siema. popraw rowce. dodaj im jeszcze 2 rządki poly przy chamferach zeby były ostrzejsze, bo ty masz zbyt obłe. [refka] i popraw przednie nadkole bo robią ci się kanty w miejscach gdzie chamfery sie kończą. tak to jest wszystko bardzo ładnie, moze popracowałbym jeszcze nad ciekawszym oświetleniem, pozdro ;)
Lukii Napisano 7 Czerwiec 2010 Autor Napisano 7 Czerwiec 2010 Witam! po małych przeróbkach wyszło mi coś takiego:) co o tym sadzicie? W przyszłości pomyślę o jakieś scenie dla niego ale narazie zabieram się za kolejny model pozdrawiam
pecet Napisano 7 Czerwiec 2010 Napisano 7 Czerwiec 2010 Mi się podobają te ostatnie rendery, model wygląda ok.
sunlifter Napisano 9 Czerwiec 2010 Napisano 9 Czerwiec 2010 Niesamowicie mi się to podoba. Ale czy lusterka boczne nie są odrobinkę za małe? I co to jest na dachu?
Lukasz_D Napisano 9 Czerwiec 2010 Napisano 9 Czerwiec 2010 tylnie koła musze byc znacznie wieksze moze nawet do wysokosci klamki od drzwi i wtedy bedzie S U P E R no i nadal nie umyles tej szyby (dachu) - golebie osrały czy to tak celowo :P
Lukii Napisano 11 Czerwiec 2010 Autor Napisano 11 Czerwiec 2010 Lukasz_D - kola są równe wiec jak mogę zrobić jedno większe a drugie mniejsze a to co jest w dachu to są baterie fotowoltaiczne:) sunlifter - już lepiej żeby nie wystawały bardziej te lusterka dorzucam parę nowych renderów i jak narazie muszę zostawić ten model bo powoli już na niego nie mogę patrzeć :) Dzięki wielkie za komentarze i pozdrawiam.
sunlifter Napisano 11 Czerwiec 2010 Napisano 11 Czerwiec 2010 Może nie w poziomie, ale w pionie napewno by się przydało je powiększyć :)
Lukii Napisano 11 Czerwiec 2010 Autor Napisano 11 Czerwiec 2010 Masz racje, są trochę za cieki. Przy najbliższej okazji to powiększę, dzięki:)
Polg Napisano 11 Czerwiec 2010 Napisano 11 Czerwiec 2010 sunlifter : tam chyba nie ma wogole lusterek tylko jakies kamerki , taki jakis design
Gość szarak3d Napisano 11 Czerwiec 2010 Napisano 11 Czerwiec 2010 jezeli bys chcial jeszcze troszke popracowac to pare szczegolikow na upartego mozna by bylo poprawic mianowicie klamki czy co kolwiek tam jest :) powinny byc 3 punkty a nie jeden, lustra swiatel masz jakies kwadratowe no i wedlog mnie linia maski powinna byc troszke nizej i jezeli by sie czepiac to co niektore katy troszke ostrzejsze chyba ale to tylko moje zdanie i niekoniecznie musze miec racje pozatym praca bardzo ladna pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi