Napisano 16 Maj 201014 l Witam! o to kolejny mój samochód, niestety brakuje mu trochę jeszcze do realizmu, ale myślę ze i tak nie jest źle a z waszymi wskazówkami może uda mi się go doprowadzić do lepszego efektu. Scena zbudowana z cylindra i pięciu źródeł świateł, 4 vraylight i jedno światło nad pojazdem target Za wszelkie wskazówki serdecznie dziękuje i pozdrawiam Edytowane 11 Czerwiec 201014 l przez Lukii
Napisano 26 Maj 201014 l Spoko, na temat mojego modelu też wszyscy milczą :) Mimo że nie jestem bardzo doświadczony to się wypowiem. Moim zdaniem dajesz radę, model niezły ale materiały jakieś nie te, trochę plastikowo to wygląda. Powodzenia!
Napisano 26 Maj 201014 l Hehe, powiem szczerze, że zajrzałem raz do tego wątku, a później nagle gdzieś przepadł:)) Model ciekawy, ale tutaj bardzo duże znaczenie będzie miała też nawiązująca do konceptualnego i futurystycznego charakteru prezentacja samochodu. Odpowiednie studio, czy otoczenie. Na razie co osłabia przede wszystkim odbiór to rendering (studio, shader'y) Posiedź nad tym. Prawdę mówiąc kolorystycznie drażni mnie ten zielony:) Pozdr
Napisano 28 Maj 201014 l Jest na co popatrzec! Dodaj mu troche definicji formy tu i owdzie, przyda sie pewne wyostrzenie, by lepiej zawiesic oko:) ale juz teraz jest fajnie, warto rozwijac dalej, kilka szybkich zmian i bedzie rzadzil!
Napisano 28 Maj 201014 l lusterka i szyba mi sie nie podoba (to cos na szybie). lepszy render poprosze zeby te swiatla przednie lepiej wygladaly. i moze jakis szary metalik :)
Napisano 28 Maj 201014 l Autor Dzieki za komentarze. Wstawiłem trochę inne tło i inny lakier, może coś w tym kierunki ?Chciałem zrobić odzwierciedlenie tego auta http://img2.netcarshow.com/Renault-Fluence_ZE_Concept_2009_800x600_wallpaper_03.jpg ale do tego jeszcze mu troszku brakuje. Może dacie jakieś wskazówki jak mogę poprawić jakoś tego render ,a rendry wykonane są w vrayu. Pozdrawiam
Napisano 28 Maj 201014 l siema. popraw rowce. dodaj im jeszcze 2 rządki poly przy chamferach zeby były ostrzejsze, bo ty masz zbyt obłe. [refka] i popraw przednie nadkole bo robią ci się kanty w miejscach gdzie chamfery sie kończą. tak to jest wszystko bardzo ładnie, moze popracowałbym jeszcze nad ciekawszym oświetleniem, pozdro ;)
Napisano 7 Czerwiec 201014 l Autor Witam! po małych przeróbkach wyszło mi coś takiego:) co o tym sadzicie? W przyszłości pomyślę o jakieś scenie dla niego ale narazie zabieram się za kolejny model pozdrawiam
Napisano 9 Czerwiec 201014 l Niesamowicie mi się to podoba. Ale czy lusterka boczne nie są odrobinkę za małe? I co to jest na dachu?
Napisano 9 Czerwiec 201014 l tylnie koła musze byc znacznie wieksze moze nawet do wysokosci klamki od drzwi i wtedy bedzie S U P E R no i nadal nie umyles tej szyby (dachu) - golebie osrały czy to tak celowo :P
Napisano 11 Czerwiec 201014 l Autor Lukasz_D - kola są równe wiec jak mogę zrobić jedno większe a drugie mniejsze a to co jest w dachu to są baterie fotowoltaiczne:) sunlifter - już lepiej żeby nie wystawały bardziej te lusterka dorzucam parę nowych renderów i jak narazie muszę zostawić ten model bo powoli już na niego nie mogę patrzeć :) Dzięki wielkie za komentarze i pozdrawiam.
Napisano 11 Czerwiec 201014 l Może nie w poziomie, ale w pionie napewno by się przydało je powiększyć :)
Napisano 11 Czerwiec 201014 l Autor Masz racje, są trochę za cieki. Przy najbliższej okazji to powiększę, dzięki:)
Napisano 11 Czerwiec 201014 l sunlifter : tam chyba nie ma wogole lusterek tylko jakies kamerki , taki jakis design
Napisano 11 Czerwiec 201014 l jezeli bys chcial jeszcze troszke popracowac to pare szczegolikow na upartego mozna by bylo poprawic mianowicie klamki czy co kolwiek tam jest :) powinny byc 3 punkty a nie jeden, lustra swiatel masz jakies kwadratowe no i wedlog mnie linia maski powinna byc troszke nizej i jezeli by sie czepiac to co niektore katy troszke ostrzejsze chyba ale to tylko moje zdanie i niekoniecznie musze miec racje pozatym praca bardzo ladna pozdrawiam