Napisano 27 Maj 201014 l Witam Nie do końca jestem przekonany czy w dobrym miejscu wstawiam wątek bo może to wina 3dMax-a :confused: Mam problem z wyeksportowaniem scen z blendera tak żeby można je dobrze importować do 3dMax-a. Format 3ds nie wiadomo czemu nie działa - eksport z blendera ok, ale przy próbie importowania nieszczęsnego 3ds-a do 3dMax-a "Improper file format" - dramat :mad:. Autocad z kolei w/w 3ds-a importuje w porządku ale jak zapisze go w dwg i później to dwg importuje w 3dMax-ie to się rozpada - urywa kawałek dachu, giną face ze ścian, mieszają się materiały :mad:. Paradoksalnie z tym samym 3ds-em kerkythea i thea radzą sobie bez zarzutu. Maxwell w ogóle nie chce go zaczytać, natomiast Google SketchUp importuje ale miesza materiały. Format obj działa ale nie na wszystkich scenach - na tych które mnie obecnie męczą mam "polygon-index error" przy próbie importowania obj-ta do 3dMaxa :mad: Niestety nie mogą udostępnić tych scen gdzie nie działa format obj. Poniżej załączam link do innej sceny blendera w której 3ds również jest "Improper file format" - może da się to jakoś naprawić - może mam zły exporter lub coś podobnego? :confused: http://www.megaupload.com/?d=SVOZ1T6Y Pozdrawiam