Filippo Napisano 27 Maj 2010 Share Napisano 27 Maj 2010 Jak najłatwiej zrobić siatkę z poniższego zdjęcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 27 Maj 2010 Share Napisano 27 Maj 2010 Najprościej to by było za pomocą mapy przezroczystości, tylko trzeba by znaleźć odpowiednią albo samemu narysować. Wymodelowac można następującym sposobem: 1. Robisz jednego plane/boxa/cylinder zbliżonego kształtem do pojedynczego 'włókna' tej siatki, pamiętaj aby miały z 10 - 20 podziałów najdłuższego boku 2. kopiujesz kilkanaście razy z odstępami 3. kopiujesz wszystkie jeszcze raz i obracasz o odpowiedni kąt i attachujesz wszystko 4. teraz powinieneś mieć płaską siatkę, więc obcinasz z niej to co za bardzo wystaje poza obrys wlotu 5. Za pomocą FFD dopasujesz do wlotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 28 Maj 2010 Share Napisano 28 Maj 2010 Tu masz linka do tutka którego nakręcił Latos http://www.youtube.com/watch?v=L4GLuBy-se8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filippo Napisano 28 Maj 2010 Autor Share Napisano 28 Maj 2010 Dzięki za link. Mam jeszcze pytanie czy jeśli zrobię 2 obiekty mogę później połączyć je w jeden? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 28 Maj 2010 Share Napisano 28 Maj 2010 (edytowane) Dzięki za link. Mam jeszcze pytanie czy jeśli zrobię 2 obiekty mogę później połączyć je w jeden? Polecenie attach, ewentualnie boolean Edytowane 28 Maj 2010 przez adam_m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3D man Napisano 29 Maj 2010 Share Napisano 29 Maj 2010 Tu masz linka do tutka którego nakręcił Latos http://www.youtube.com/watch?v=L4GLuBy-se8 a co on tam mówi na 0:41 , bo nie moge zrozumieć "Teraz z pomocą Ctrl i ...??" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 29 Maj 2010 Share Napisano 29 Maj 2010 Net mi zamula i nie chce mi się czekać, aż mi się załaduje filmik, ale domyślam się, że chodzi o ctrl+i żeby zrobić inwersje krawędzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3D man Napisano 30 Maj 2010 Share Napisano 30 Maj 2010 dzieki, o to chodzilo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi