Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam glupie pytanie , kupilem wlasnie vraya z maxem 2011 do maxa wszystko bylo ale do vrava mam tylko kluczyk sprzetowy z nr , zadnej plyty zadnego loginu i hasla grupy Choars zadnego Vibu tylko faktura , infolinia Autodesk off - sobota :P a mnie kusi zeby instalnac . Mam win7 64bit i tak jak pisalem kluczyk usb z nr co zrobic ? jakis link do odpowiedniej wersji vraya nawet nie wiem czy sciagne to co trzeba .... moze ktos bylby tak mily i napisal krok po kroku o co kaman.

Z gory dzieki

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 3,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zapewne dostałeś maila od Chaos`ow z loginem i hasłem. Wchodzisz na http://chaosgroup.com logujesz się. W dziale pluginow do 3ds maxa wybierasz najnowsza wersje, ściągasz, instalujesz wpinasz dongle keya instalujesz jakieś tam sterowniki pod usb po drodze, przed uruchomieniem 3ds maxa włączasz jeszcze V-Ray license server i już powinno wszystko działać.

pozdr.

Napisano

....bardzo dzieki ale rzecz w tym , ze dealer - AECdesign , nic mi nie wyslalo na mail nie mam wlasnie hasla i loginu do strony chaos w tym problem , .... czy ktorys z kolegow ktory ma dostep moglby mi sciagnac ten plik vraya i wyslac ? moze wtedy dalo by rade z moim keyem chyba ze rejestracja na stronie jest scisle powiazana z nr keya wtedy musze czekac do poniedzialku i nici z testowania sprzetu , ale dziekuje bardzo za odpowiedzi bo jutro jak dostane tego cholernego maila z chaos beda jak znalazl.

Napisano

Zakupiłem 2 stanowiska i też na początku nie przysłali dostępu do serwisu w chaos group .

Podaj swój adres e-mail to wyslę ci vray sp5 najnowszy . Wystarczy ściągnąć zainstalować vray i wibu-key , włożyć w USB zielony magiczny kluczyk i wszystko działa . Ewentualnie należy uruchomić vray licence server dla odpowiedniej wersji 64 lub 32 bity.

Napisano
czy ktorys z kolegow ktory ma dostep moglby mi sciagnac ten plik vraya i wyslac ?

Sama instalka vraya nic ci nie da. Musisz updatować klucz. A te pliki są generowane przez chaosów dla danego keya. Ja tez dostałem czystego usbeka i musiałem aktualizować go. Skontaktuj się z chaosami, szybko odpowiadają. Na sieci jest też info który plik trzeba im przesłać do aktualizacji.

Napisano

Być może mam sklerozę bo zakupu vraya robiłem dosyć dawno , ale nie musiałem updatować dodatkowo kluczy na indywidualne stanowiska . W moim przypadku trzeba było przeprogramować klucz tylko jeśli chce się obsługiwać wiele licencji za pomocą jednego klucza /w przypadku firmowej sieci - klucz włożony w serwer i poszczególne licencje odwołują sie do serwera /. Mam vraya kupionego póżniej do domu i żadnych updatów też nie robiłem - i działa .

Napisano

Kupowałem niedawno 2 licencje i klucz nie ma związku z zainstalowaną wersją Vray. Login i hasło ograniczją możliwość pobrania odpowiedniej wersji Vray. Mam dwie licencje: pełną i studencką i dwa klucze. Klucze ak uż pisałem nie rozróżniają wersji.