Pablo299 Napisano 31 Maj 2010 Napisano 31 Maj 2010 Witam, od kilku dni szukam informacji jak,czym można zrobić nowe tekstury do mount and blade itp. ale nigdzie nie mogę jej znaleźć, doradzicie mi? Już kilka miesięcy robię kilku dniowe szukanie, ale to nic nie daję. Będę wdzięczny za pomoc.
Pablo299 Napisano 1 Czerwiec 2010 Autor Napisano 1 Czerwiec 2010 Jeżeli napisałem w złym miejscu to powiedzcie gdzie powinienem napisać.
Chrupek Napisano 1 Czerwiec 2010 Napisano 1 Czerwiec 2010 Zobacz tutaj: http://www.vimeo.com/7073271 1
Pablo299 Napisano 1 Czerwiec 2010 Autor Napisano 1 Czerwiec 2010 Źle mnie zrozumiałeś... Chodzi o to jak to wykonać i czym...
Pablo299 Napisano 1 Czerwiec 2010 Autor Napisano 1 Czerwiec 2010 Chrupek, nie znam zbytnio angielskiego i ta stronka nic mi nie daje... ;/ Mógłbyś mi trochę wytłumaczyć? Wysłać wiadomość?
-hpx- Napisano 1 Czerwiec 2010 Napisano 1 Czerwiec 2010 Tzn nie wiesz w ogóle jak się tworzy tekstury? Photoshop\gimp jakikolwiek program graficzny otwierasz teksture przerabiasz i tyle. Nie wiem jak to wrzucić do gry ale zapewne jest to bardzo proste. Druga strona którą dał Ci Chrupek to strona z teksturami, ściągasz co Ci potrzebne otwierasz w PS albo gimpie i jazda. Jeśli nie znasz totalnych podstaw to niestety nikt po kolei nie będzie Ci wyjaśniał co jak i gdzie wygoogluj sobie proste tutoriale. 1
Pablo299 Napisano 1 Czerwiec 2010 Autor Napisano 1 Czerwiec 2010 Podstawy umiem :) A gimp nie otwiera tych plików...
Chrupek Napisano 1 Czerwiec 2010 Napisano 1 Czerwiec 2010 czekaj, wieczorem podeśle tutorial jak to zrobić... ewentualnie pogadam z Adkiem, może on poradzi jak tobie pomóc.
Pablo299 Napisano 1 Czerwiec 2010 Autor Napisano 1 Czerwiec 2010 chodzi mi o to jak to cholerstwo otworzyć :)
Pablo299 Napisano 1 Czerwiec 2010 Autor Napisano 1 Czerwiec 2010 tych plików? tzn. czego jpg.? .sco ; .dss
elimo Napisano 1 Czerwiec 2010 Napisano 1 Czerwiec 2010 Pablo, troche zaradności - wpisałeś w google swój problem? Wpisałem "how open dds file" trzeci link: http://farcry.filefront.co/file/Adobe_Photoshop_DDS_Plugin;37136 plugin do photoshopa jest tam mnóstwo informacji, jak masz problem z rozumieniem po angielsku to google tłumaczy, może nie rewelacyjnie ale wystarczy :) Powodzenia Elimo 1
Pablo299 Napisano 1 Czerwiec 2010 Autor Napisano 1 Czerwiec 2010 Pablo, troche zaradności - wpisałeś w google swój problem? Wpisałem "how open dds file" trzeci link: http://farcry.filefront.co/file/Adobe_Photoshop_DDS_Plugin;37136 plugin do photoshopa jest tam mnóstwo informacji, jak masz problem z rozumieniem po angielsku to google tłumaczy, może nie rewelacyjnie ale wystarczy :) Powodzenia Elimo Ok wiem już jak robić rzeczy w 2d(chociaż np.flaga nie chce się odtwarzać :) ) A jak otworzyc pliki sco czyli te w 3d?
Pablo299 Napisano 2 Czerwiec 2010 Autor Napisano 2 Czerwiec 2010 No i jak ktoś ma pomysł? Chodzi nie tylko o te 4 osoby co pomogły :)
Rekomendowane odpowiedzi